PRERASTAO ZLATNU KOPAČKU: Neumoljivi Vlahović bacio VEDETE u senku, NAJBOLJI U GENERACIJI!

Autor: Republika

Sport

12.04.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Vlahović pleni u Seriji A i preti da bude u skorijoj budućnosti među najboljim golgeterima Evrope.

RepublikaFoto: Jennifer Lorenzini/LaPresse via AP
Dušan Vlahović

Vlahović nije mogao sam protiv Atalante. Postigao je dva gola, ali je Fiorentina primila tri i na kraju ništa od pobede "Viole".

Dete Partizana je do sada stiglo do 15 golova u sezoni i deobe petog mesta na listi strelaca Serije A. U rangu je sa neuništivim Zlatanom Ibrahimovićem, drugom udarnom pesnicom Intera, Lautarom Martinezom, kao i Napolijevim Lorencom Insinjeom. Prvoplasirani Kristijano Ronaldo je nedostižan sa 25 golova

Zanimljivo je da je Vlahović efikasniji od prošlogodišnje zlatne kopačke Evrope Čira Imobilea (14), prvog špica italijanske reprezentacije Andree Belotija (12), Španca Alvara Morate (osam) ili Edina Džeka i Borhe Majorala iz Rome (po sedam) ilustruje koliko je napredovao.

Centarfor Srbije uz Erlinga Halanda, Džejdona Sanča i Mojsea Kena iz Pari Sen Žermena čini odabranu grupu fudbalera rođenih posle 2000. godine koji su tokom karijere dali najmanje 20 golova u "ligama petice“. Vlahović je tog godišta u Seriji A.

Kad je reč o granici od 20 prvenstvenih pogodaka samo trojica fudbalera u istoriji Fiorentine su bila mlađa od Vlahovića kad su stigla do okrugle brojke: Klaudio Dosati (1976), Mario Brugnera (1967) i Đuzepe Virgili (1955). Naš mladi as je to učinio sa 21 godinom i 74 dana. I to pokazuje sposobnost da pomera granice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading