(VIDEO) SPEKTAKULARNI EL KLASIKO U MADRIDU: Real SRUŠIO Barselonu u jednom od najboljih mečeva ove sezone!

Autor:

Sport

10.04.2021

20:54 >> 21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu sa 2:1 u El klasiku u okviru 30. kola Primere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karim Benzema

Madriđani su ovim trijumfom preskočili Katalonce i izjednačili se na čelu tabele sa Atletikom iz Madrida.

Na stadionu "Alfredo di Stefano" gledali smo fantasičnu utakmicu, a meč nije pokvarila ni jaka kiša. Fudbaleri oba tima pružili su neverovatnu partiju i šteta što je neko morao da bude poražen.

Prvu šansu na utakmici imala je Barselona. Kurtoa je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Ansua Fatija, kome je loptu poslao Đordi Alba. Četiri minuta kasnije iz prve prave šanse Real stiže u vođstvo.

Savršena akcija Madriđana, Vaskez je na njenom kraju po zemlji centrirao Benzemi, koji je majstorskim udarcem petom savladao Ter Štegena za 1:0.

Barsa je imala nekoliko opasnih napada, ali nije mogla do izjednačenja, a onda je u 28. minutu Real stigao do 2:0. Toni Kros je bio strelac. Nemac je izveo slobodan udarac, a Seržinjo Dest užasno reagovao tako što je okrenuo leđa lopti i promeni smer posle šuta Krosa iz slobodnog udarca.

 

 

Ovaj pogodak kao da je odsekao noge fudbalerima Barselone, pa je Real imao totalnu dominaciju.

Domaćin je u 34. minutu mogao do 3:0, ali je posle sjajne asistencije Vinisijusa stativu pogodio Valverde, u nastavku akcije Vaskez je šutirao, ali je Ter Štegen fantastično odbranio. 

Na startu drugog poluvremena odmah prilika za Barsu, Mesi je uzvratio Valverdeu i takođe pogodio stativu, ali iz kornera. Barselona je pritiskala Real, a novu šansu imala je preko Grizmana, koji je bio neprecizan.

Katalonci do zasluženog gola stižu u 60. minutu. Debitant u El Klasiku Oskar Mingeza postiže gol. Alba je centrirao, a defanzivac Barselone pomalo komično šutirao, ali se odlično snašao. Lopta je završila iza leđa Kurtoe.

 

 

Samo minut kasnije Arauho je umalo postigao autogol, ali je Barselona imala sreće pošto je lopta od stative završila u korneru. 

Kako je meč odmicao kraju tako smo gledali još bolji fudbal. Alba je imao još jednu veliku šansu za Barsu, ali je sjajni Kurtoa sačuvao Real. Mingeza je u 70. minutu mogao totalno da se proslavi, ipak šutirao je pored gola. 

Usledila je prilika za Iska, koji je sjajno šutirao, ali preko gola. U 84. minutu Barselona traži penal. Ferlan Mendi je povukao Brajtvajta sa leđa, ali jako blago, pa je sudija Mansano procenio da nema penala uz konsultacije sa kolegama u VAR sobi.

Kazemiro je u 90. minutu dobio drugi žuti, automatski i crveni karton, ali je Mesi iz dobre pozicije pogodio samo živi zid. Ipak, to nije bilo sve. Barsa je u samoj završnici imala u jednom napadu tri šanse, Moriba je iz voleja pogodio prečku, a onda je i Brejtvajt u poslednjoj akciji šutirao van okvira gola. I Ter Štegen je u završnici bio u šesnaestercu Reala, čak je i on pokušao šutem, koji je na njegovu žalost bio izblokiran.

Na kraju velika pobeda Reala rezultatom 2:1 u jednom od najboljih El Klasika u 21. veku.

Real Madrid sada ima 66 bodova koliko i Atletiko Madrid, dok je Barselona ostala na koti 65.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Uskoro opširnije..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading