KACUHITO KINOŠI ODUŠEVIO NACIJU: Pevaću "Bože pravde" čim savladam srpski!

Autor:

Sport

09.04.2021

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je selektor "orlova" Dragan Stojković (56) saopštio da će mu jedan od najbližih saradnika biti Kacuhito Kinoši (56), otpočela je nova era, ne samo u našem, već i kontitnetalnom fubalu, budući da je reč o prvom Japancu u stručnom štabu nekog evropskog nacionalnog tima.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Kacuhito Kinoši

Dobroćudni Kino, kako ga zovu prijatelji i kolege, sa velikim i iskrenim osmehom dočekao je dvočlanu ekipu Srpskog telegrafa u prostorijama FSS na Terazijama i kupio nas na prvu loptu rečima: "Dobar dan, kako ste" na jako dobrom srpskom jeziku. Razgovor je mogao da počne, a teme su se nizale same od sebe.

Koliko dugo sarađujete sa Piksijem?

Upoznali smo se 2008, kada mi je ponudio posao pomoćnika u Nagoji grampus. Odličnu saradnju nastavili smo i u kineskom Gvangdžou sitiju, kao i sada u nacionalnom timu Srbije, što mi je velika čast. Pedstavljam i vašu zemlju i Japan i osećam veliku odgovornost i pritisak da budem najbolji što mogu i pomognem da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo.

Naučili ste solidan fond srpskih reči i fraza, da li bismo mogli da očekujemo od vas da u budućnosti pevate srpsku himnu pred početak utakmica?

 

Znam šta znače reči vaše himne "Bože pravde" i koliko jaku poruku nose, to mi je sve detaljno objašnjeno, ali nimalo naivan nije vaš jezik. Zasad možda mogu da pevušim u sebi, ali obećavam da ću nastaviti da učim srpski i da ću se potruditi da budem u stanju da naglas pevam vašu himnu.

Imali ste priliku da poslednjih 10 dana marta provedete u radu sa srpskim reprezentativcima. Ko je najduhovitiji, a ko najozbiljniji od njih?

Jedan od najduhovitijih je Filip Mladenović, ali su zapravo svi vrhunski profesionalci. Primera radi, kapiten Dušan Tadić i Stefan Mitrović su jako ozbiljni na terenu, ali zato znaju da se nasmeju i uživaju dok timski igraju čuvenu "Mafiju". To je sve top klasa momaka.

Ko je najbrži srpski fudbaler?

Ne mogu da kažem ko je najbrži, ali imamo baš brz tim sa Filipom Kostićem, Nemanjom Radonjićem, pa Dušanom Vlahovićem i njegovim eksplozivnim kratkim sprintom. Pohvalio bih i Milana Gajića.

Kako ste zadovoljni igrom na večitim derbiju u sredu?

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

Dobar fudbal, bio sam na stadionu da bih gledao kandidtate za nacionalni tim, pre svih Gajića, koji je dobro odradio posao. Naravno, zanimao me je i Takuma Asano kao zemljak, ali sam bio neutralan iako znam da je Piksi Zvezdina legenda.

Stižete li da se prepustite srpskim tradicionalnim gurmanlucima?

Da, da, obožavam vašu kuhinju, posebno pljeskavicu sa lukom, ajvar i poslastice. Vodio me je nedavno Bratislav Živković da jedemo, stomak mi je bio pun, jedva sam disao jer su porcije ogromne.

Stranci najčešće pohvle lepotu srpskih devojaka, da li je i kod vas to slučaj?

Imate mnogo lepe žene, zapravo, lepo izgledaju i muškarci, kao da su svi modeli. Posebno vidim da reprezentativci prate modu.

Jeste li obišli neke crkve u Beogradu?

Da, bio sam u velelpnom hramu Svetog Save na Vračaru. Znam da ste religiozna nacija i da se prekrstite pre ulaska u svetinju. Ja sam takođe hrišćanin, ali protestant.

Legendarni Mijura najbolji prijatelj

Kacuhito Kinoši je našim čitaocima otkrio da mu je najbolji prijatelj legendarni Kazujoši Mijura, koji sa 54 godine i dalje igra aktivno fudbal u Jokohami.

- Mijura mi je poželeo puno sreće na novom poslu u reprezentaciji Srbije. Redovno se čujemo, gleda utakmice "orlova". Jedva čekam da ga vidim kad dođem u Japan ovih dana, kao i moju suprugu, troje dece i dva psa - kroz osmeh je rekao Kino.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading