PARNI VALJAK "UGUŠIO" PANTERE: Razigrani Partizan DEMOLIRAO FMP, sjajna partija Trifunovića!

Autor:

Sport

08.04.2021

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana deklasirali su FMP sa 97:74 u zaostalom meču 16. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Crno-beli su tako stigli do 11. pobede u ovosezonskoj ABA ligi, a ovo im je bio i četvrti trijumf u nizu. Sa druge strane FMP je na skoru od devet pobeda i 15 poraza.

Partizan je do pobede predvodio sjajni Uroš Trifunović koji je imao 22 poena, pratili su ga Tomas sa 15 i Mika sa 13. 

U ekipi FMP-a najbolji je bio bivši košarkaš crno-belih Marko Pecarski sa poena, dok je Nenadić dodao 13.

Od samog starta su izabranici trenera Aleksandra Matovića krenuli ofanzivno i energično. Posle serije od 5:0, železnik je uspeo da smanji na 5:4, ali od tog momenta Partizan je počeo da stvara veliku prednost. Na isteku prve četvrtine ona je iznosila osam poena (21:13).

Erik Mika je posebno bio raspoložen, baš kao i Uroš Trifunović koji su do odlaska na odmor postigli devet, odnosno 11 poena. Železnik nije uspeo da parira crno-belima, koji su na odmor otišli sa ubedljivih 49:27.

Uroš Trifunović je nastavio sa odličnom igrom i u trećoj četvrtini, do njenog isteka postigao je još tri trojke i jednostavno, gosti iz Železnika nisu uspeli da smanje razliku. Crno-beli su bili zaista šuterski raspoloženi, tako da su konstantno držali tu dvocifrenu razliku od oko 20 poena.

Bilo je samo pitanje sa kom će razlikom crno-beli dobiti meč. Uspeli su početkom poslednje četrtine da trojkom Pejdža dođu i do +30 (85:55) i jednostavno, nije bilo nikakve šanse za povratak ekipe FMP-a.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading