(VIDEO) DEJAN STANKOVIĆ JE LEGENDA FUDBALA NA PESKU: Ikona CRVENO-BELIH buši mreže "makazicama" kad god može!

Autor: Republika/F.R.

Sport

06.04.2021

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime garantuje kvalitetu.

Foto: youtube.com/ TheBEACHSOCCERFan
Dejan Stanković tokom utakmice

Među brojnim sportskim disciplinama u programskoj šemi "Eurosporta" za koje važi isti "Ma, ko bre ovo gleda? Da li iko ovo prati?" komentar, našao se i fudbal na pesku, odnosno na plaži u bukvalnom prevodu.

Ukoliko ste ukačili ikad prenose svetskih prvenstava u fudbalu na pesku nisu mogle da vam promaknu majstorije Dejana Stankovića.

Ne, ne radi se o aktuelnom treneru Crvene zvezde, nego o napadaču Švajcarske. Rasnom golgeteru, mašini za golove, koju malo ko može da zaustavi.

 

Imenjak i prezimenjak jednog od najvećih i najuspešnijih fudbalera u istoriji srpskog fudbala je rođen 25. avgusta 1985. godine kao potomak srpskih emigranata, očekivano. 

Stanković ima pregršt ličnih priznanja tokom karijere okončane 2018. godine. S obzirom da se kvalitetom drastično isticao u odnosu na saigrače iz nacionalnog sastava, čitava ekipa je zavisila od njegovog učinka. Teško da su mogli da se izbore sa nadmoćnijim Brazilcima, Portugalcima, Italijanima ili Špancima.

Vrhunac Stankovićeve karijere bio je na Svetskom prvenstvu 2009. godine kada je imenovan za "Zlatnu loptu" i "Zlatnu kopačku" turnira, tj. najboljeg igrača i strelca takmičenja.

Na evropskom nivou je nosio Švajcarsku do trofeja u Evropskom kupu 2005. i do tri finala 2008., 2009. i 2013. godine. Tri puta je bio najbolji strelac Evropskog kupa

 U Evropskoj ligi je vrhunac osvajanje 2012. godine. Takođe, ujedno i zvanje najboljeg igrača takmičenja dobijao dva puta, a na vrhu liste strelaca se našao čak pet puta.

Njegove najbolje poteze pogledajte na klipu ispod: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading