TRESE SE TOPČIDERSKO BRDO: Brutalna poruka iz Humske pred "večiti derbi" - čeka se odgovor Zvezde!

Autor:

Sport

05.04.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana se sastaju u 164. "večitom" derbiju, a ostaje žal što će svetkovina srpskog fudbala morati da prođe bez navijača.

RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

Crno-beli su jednoglasni "Idemo na pobedu", ali mnogo bi bilo lakše uz huk sa tribina...

- Derbi bez publike je drugačijeg sadržaja, sa navijačima je to potpuno drugačija utakmica. Ali, ko se brže i bolje privikne, taj pobeđuje- kaže Saša Zdjelar, vezista Partizana u razgovoru za klupski sajt.

Desni bek Aleksandar Miljković ne veruje da odsustvo navijača može bilo kome da bude prednost u sredu.

- Već smo odigrali na JNA jedan takav derbi, meni je to bio prvi bez publike, ali smo se navikli zbog ovakve situacije da igramo pred praznim tribinama. Naravno, derbi je draži i bolji kad ima navijača- podvlači Miljković.

Na tabeli je Partizan sa devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. Pobeda bi mu donela kakvu-takvu nadu da do kraja prvenstva može da se trka za titulu zakuva. Zato iz Humske poručuju, a i šta bi drugo, da na Marakanu idu da pobede.

- Svaki derbi je novo dokazivanje, nova utakmica, nešto novo. Ova utakmica je mnogo bitna za nas. Posle 19 pobeda u 19 utakmica želimo da nastavimo taj niz. Igramo stvarno dobar fudbal, kako mi tako i oni, pa stvarno jedva čekam utakmicu, daćemo sve od sebe da mi izađemo kao pobednici- ističe Zdjelar.

"Večiti" rivali su u neverovatnim serijama, trebalo bi da bude nikada bolji derbi.

RepublikaFoto: Starsport

- U dobrom raspooloženju čekamo meč, imamo dobar period iza nas, ali derbi je specifična utakmica, pokazalo se i kroz istoriju da je forma nebitna, bitni su detalji, sitnice koje mi imamo kao tim. Idemo tamo i očekujem pobedu, naravno- naglašava Miljković.

U crno-belom taboru biće sigurno i jedan debitant. Filip Holender je jesenji propustio jer je kasno došao u Humsku.

- Fantastičan je osećaj (pred utakmicu, prim.aut.), kao što sam i znao. Ovo je najveća utakmica za Partizan, za klub i navijače, tako da jedva čekam da počne. Postoji adrenalin, pričam sa igračima, ali nisam toliko mlad u fudbalu, imam iskustva sa velikih utakmica, mada je ova posebna. Gledamo snimke sa prethodnh derbija, pogotovo sa navijačima, kojih nažalost neće biti, ali ogromna utakmica je pred nama. Očekivanja su uvek pozitivna, idemo na pobedu, ali i protivnička ekipa ima sjajan niz kao mi, tako da bolji će pobediti- ocenjuje Holender.

- Meni derbi znači mnogo, mislim da sam to pokazao do sada na terenu. To je najveća utakmica našeg fudbala, svako tu želi da pokaže sebe i za svakog od nas je posebno bitna- stav je Saše Zdjelara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading