HEROJ NACIJE ISPROZIVAO RONALDA: Portugalac je zbog njega skinuo KAPITENSKU TRAKU, a on dres i kopačke za malog Gavrila!

Autor:

Sport

05.04.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac i heroj nacije u remiju sa Portugalom Stefan Mitrović, konačno je govorio na temu nepriznatog gola Kristijana Ronalda.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Mitrović

Zbog celokupne situacije sa koronavirusom Mitrović nije stigao da sabere utiske, ali je ponosan na Srbiju koja je hrabro parirala moćnim Portugalcima.

- Dobar dan svim gledaocima i hvala puno na pozivu. Kako čitam komentare, sve se brzo dešavalo i nisam imao vremena da sagledam sve utiske i da pogledam šta se desilo jer sam u 14 dana igrao 5 utakmica i ovo mi je prvi slobodan dan posle dužeg vremena i napokon ću pričati sa prijateljima i videti sve. Stvarno uživam u svakom momentu trenutno i zahvaljujem fudbalu na svakoj mogućnosti- rekao je Mitrović u gostovanju na Televiziji "Prva".

Prvo je fudbaler Strazbura prokomentarisao novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Znate kako dugo smo čekali predstavljanje selektora i na našu radost je to bio Mister Piksi. Drago mi je što sarađujem s njim, doneo je autoritet i novu energiju i postavio sve na svoje mesto što se vidi i na terenu. To je čovek koji nam je trebao sve ove godine, svima je ulio poverenje i psotavio disciplinu, iznenadio nas je sve i oduševio svojim stavom. Stavio nam je u glavu da verujemo u sebe i da možemo da pobedimo svakog. Kvalitet imamo, a trebao nam je čovek da nam pokaže pravac.

RepublikaFoto: Starsport
Kristijano Ronaldo

Šta je nedostajalo Srbiji za velike uspehe, da li je to disciplina?

- Nije naravno, daleko je to od vojničke discipline, samo su se neke stvari stavile na svoje mesto. Svašta se pisalo o reprezentaciji i mnogo toga nije tačno. Ja mogu da kažem da su momci uvek dolazili i profesionalno obavljali obaveze. Rezultati nisu bili dobri i bilo je raznih spekulacija, ali mogu da kažem da su svi profesionalno obavili svoje obaveze i ono što se desilo protiv Škotske je velika žal jer nismo otišli na EP i treba gledati napred jer to treba da nam bude motiv.

Kristijano Ronaldo će noćima sanjati Mitrovićev potez kada je izbacio loptu sa gol linije...

- Ja sam neko ko nikada ne odustaje i uvek ću dati sve na terenu za svoju ekipu da dođemo do rezultata i to se desilo protiv Portugala i išao sam do kraja pa se desilo šta se desilo. Kada sam video kako je prošla licitacija za traku bilo mi je još draže jer smo pomogli malom Gavrilu i baš mi je drago što se to desilo.

- Prvo poluvreme smo ušli sa previše respekta i primili dva glupa gola, ali smo dali sve od sebe u drugom poluvremenu kada smo videli i njihov strah hjer smo ih nadigrali i bili jedina ekipa u drugom poluvremenu na terenu. To nam je falilo, da pokažemo karatker kada smo u minusu. Videla se nevoza i kod Ronalda i kod saigrača i u karijeri nije imao slučaj da bude toliko inferioran i baš mi je drago što smo pokazali da protiv šampiona odigramo dobro. Iskreno poštujem Ronalda jer je pravi primer sportiste i pokazao je kako treba da se ponaša, ali je na terenu arogantan i ne dozvoljava da mu niko priđe i to mi se nije svidelo kod njega. Ali dobro svako ima svoj stav na terenu. On je takav. Svakako poštovanje za njega.

RepublikaFoto: Starsport

Mitrović je poklonio dres koji će biti na licitaciji za pomoć malom Gavrilu.

- Mislim da treba da probudimo svest kod ljudi koji mogu da pomognu na bilo koji način. Ja sam učinio mali gest, a nadam se da ćemo saigrači i ja uraditi više za organizaciju i da skupimo novac za lečenje malog Gavrila. Veliki je novac i treba se zapitati da li lek koji spašava dete košta 2,5 miliona. U šta se pretvara život u šta se pretvara svet? Svi da damo maksimum i da pokažemo da smo najjači kad je najteže.

Upitan je Mitrović i da li reprezentativci osećaju pritisak.

- Ne osećamo pritisak osećamo u momentu i idemo od utakmice do utakmice. Tek je početak imamo još mnogo utakmica da odigramo i nismo ni blizu cilja koji smo zacrtali, a to je plasman u Katar na SP. Mislim da treba da ostanemo fokusirani nanašu igru i da kao ekjipa budemo bolji i ako se budemo fokusirali na nas doći će i kvalitet i nećemo biti daleko od cilja.

Pored dresa Stefan Mitrović je donirao i kopačke koje su "došle glave" Kristijanu Ronaldu i sačuvale Srbiji bod protiv Portugala i tako pomogao akciju sakupljanja sredstava za malog Gavrila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading