MEDIJI GURAJU STOJKOVIĆA, SRBIJA NEĆE U KATAR: Bivši selektor OPLEO po Piksiju i reprezentaciji!

Autor:

Sport

04.04.2021

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela Srbija pala je u euforiju posle prva tri meča koja je Dragan Stojković Piksi odradio na klupi naše reprezentacije, ipak Milorad Kosanović ima potpuno suprotno mišljenje.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Stojković Piksi

Srbija je savladala Azerbejdžan i Republiku Irsku, a odigrala nerešeno sa Portugalom i ima sedam osvojenih bodova, te se nalazi na dobrom putu pred nastavak kvalifikacija za SP u Kataru.

Ipak, i pored dobrih rezultata Kosanović nije zadovoljan i ne uživa previše u igri Orlova.

- Pa ne mogu da uživam u nečemu što nije realno, to je fikcija, ali razumem. Pre svega se odnosi na rezultat. Mislim da se uz pomoć vas medija, napravila atmosfera da je ovo nešto, više nego izvanredno. I jeste, normalno je da ne izgubiš od Portugala, pobediš i Irsku i Azerbejdžan, samo što to nije dovoljno - rekao je Kosanović u intervjuu za Sputnjik.

On smatra da ćemo svakako biti na drugoj poziciji, koja vodi u baraž za plasman na SP  u Kataru.

- Samo prvi ide direktno, onda idu dva baraža, a tamo možemo da sretnemo Rusiju, Hrvatsku, Španiju, Nemačku... Mnogo zemalja koje su jako dobre. Biće jako teško da se izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

Kosanović pruža podršku Piksiju, ali je i dalje ima rezerve prema njemu.

- Ne gledamo realno više na stvari, na našu ligu, na naše takmičenje, te želje da budemo u vrhu evropskog fudbala. Mi smo i dalje u tom vremenu kada smo bili u najboljih četiri pet u Evropi. Ali, mi koji se ozbiljno bavimo fudbalom nemamo pravo da stvaramo atmosferu koja ne počiva na realnim činjenicama.

RepublikaFoto: FK Radnički Niš

Igru "orlova" je opisao kao okrenutu ka kontrama, istakao je da smo bodove osvojili zahvaljujući Tadiću i Mitroviću, dok je igra bila problematična.

- Mi nismo dobili na igru, i jasno je da ne možemo ići na Svetsko prvenstvo bez igre. I na Mundijalu, i u igrama protiv ozbiljnih reprezentacija kakva je Portugal, ne možemo bez igre. Nesreća jeste, što u poslednjih osam, devet, deset godina, nismo imali nijednog selektora koji se bavio igrom, nego su svi pravili tim. Pa menjali tim, pa počinjali ispočetka. Piksi nije imao vremena da pravi igru, ali neće ga ni imati. Mora se svaki trenutak, koristiti. Pametno je što imamo te prijateljske utakmice. Morate svaki dan raditi na igri, svaki trening koji imate. To ne može da liči na fudbalski trening, on mora biti trening igre koju hoću i koju mogu da igram sa ovim igračima. Ne mogu da pravim igru iz glave, pravim igru prema balansu. Šta može Sergej, Tadić, Mitrović. Ako igram s njima ja ne mogu da igram na kontru, jer oni nemaju kontru. A da bi oni mogli da se iskažu bez Radonjića i Kostića, moramo loptu da donesemo na polovinu protivnika - rekao je Kosanović.

Bivši selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore je pesimista što se tiče odlaska na Mundijal-

- Dragan, ako ne napravi igru ne možemo proći. Ja i sada tvrdim da će biti jako jako teško proći baraž. Igramo poslednju utakmicu u Lisabonu protiv Portugala. Možemo mi, nije ništa nemoguće, moramo do tada da 'narastemo', ne možemo da čekamo blesak, Mitrovića, Tadića ili ne znam koga, moramo da imamo tim koji stoji na terenu. Da znamo kako igramo u fazi odbrane, a kako u napadu. Ko šta radi kad uzmemo loptu, a ne da čekamo neki potez. Lepo je to, imamo par igrača, ali nama treba 20 igrača koji igraju fudbal, moramo ih uvesti u igru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Realno

04.04.2021 16:38

Veliki fudbalski strucnjak, sa sjajnim rezultatima u ozbiljnim ligama. Koji kredibilitet ima ovaj covek? Pa kako bilo kojo selektor da razvija igru kada se oni skupljaju par dana pred mec, sve reprezentacije imaju slican problem.Ono sto jeste problematicno, a sto ovaj trenerski mag ne spominje, jeste zadnja linija odbrane i saradnja sa zadnjim veznim igracima. Ali ni Portugalci nisu nesto odigrali, ne pobedjuje se vise sa 5:0 tek tako, Kosanovicu

Mito

04.04.2021 17:04

Neznam, šta je ovim trenerima, nekada "velikim igraćima jugoslovenskog i srpskog fudbala i velikim međunarodnim zvezdama", koji se utrkuju da kažu nešto negativno o igri reprezentacije Srbije. Ovo je toliko sramno da mi se gadi, a zašto? Ako ne odemo na SP, govoriće slavodobitno znao sam, a ako odemo, ćutaće kao da ništa nije rećeno. To što posle mnogo godina sterilnog fudbala reprezentacije, bez ideje, zatvorene igre u zastarelim šemama selektora posle Antića, kojima je najveći domet za vreme utakmice bio da zauzmu pozu mislioca, a iza te poze nema ništa ni u glavi ni na terenu, je nešto počelo da se dešava, to nema veze. Treba na sve pljunuti, da narod ne pomisli da naša reprezentacija zna da igra lep fudbal, da daje golove, da pobeđuje i da iz poraza u utakmici ide u pobedu. Sve to treba saseći u korenu kako bi ti mislioci i dalje prodavali maglu. Molim sve te trenerske velićine, da pre nego što progovore o Stojkoviću, pred sebe na papiru napišu sve svoje međunarodne uspehe sa klubom i reprezentacijom, i da se podsete blede igre tih ekipakoje su vodili.

Aco

04.04.2021 22:49

Ima dosta istine ali Piksi je za samo deset dana u rep. napravio super rezultat.Klopu u Liverpulu je trebalo 2 godine da napravi tim.Portugal, Hrvatska igraju 10 godina sa istim igracimaTako ne treba ocekivati nesto nemoguce.

thewitcher76bgd

05.04.2021 07:40

E mojKosanovicu protracao si zivot zagrizen u mrznju prema svim ljudima iz fudbala bas smo se lepog fudbala nagledali dok si bio direktor i trener