MURINJO, VREME JE DA ODEŠ: Totenhem po MILIONITI put poveo, pa na kraju osvojio samo bod!

Autor:

Sport

04.04.2021

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Njukasla i Totenhema remizirali su 2:2 u okviru 30. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo sa pomoćnicima

Totenhem je imao šansu da pobedom stigne do četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali im se po ko zna koji put ove sezone o glavu obila kukavička taktika Žozea Murinja.

Posle nekoliko poluprilika na startu utakmice, Njukasl prvi stiže do prednosti nakon sramotne greške Davinsona Sančeza, koji je bukvalno poklonio loptu Metu Ričiju, a u završnici akcije Žoelinton je savladao Ljorisa za 1:0.

Ipak, samo nekoliko desetina sekundi kasnije Totenhem stiže do izjednačenja, ovog puta zakazala je odbrana Njukasla, što je iskoristio Hari Kejn.

Četiri minuta kasnije sjajan napad Totenhema, Ndombele je uposlio Kejna, a ovaj je perfektnim udarcem iskosa sa desne strane savladao Dubravku, pa su Sparsi stigli do potpunog preokreta i to ekspresno.

Totenhem je igrao dobar fudbal do kraja poluvremena, ali je ostalo 2:1. I onda je na scenu stupio Murinjov kukavičluk, koji je ponovo odlučio da čuva stečenu prednost. Njukasl je bio bolji rival u nastavku, dok je Totenhem pretio samo posle kontra napada. Žoelinton je propustio sjajnu priliku, a domaćin je imao još nekoliko opasnih pokušaja. Totenhem je mogao do trećeg gola posle kontre, ali je Kejnov udarac završio na stativi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kazna je stigla u sledećem napadu, ponovo je porozna odbrana londonskog velikana zaribala, a pod prečku je loptu zakucao rezervista i pozajmljeni igrač Arsenala Džo Vilok za 2:2 i veliko slavlje Njukasovih igrača i stručnog štaba.

Probao je Totenhem da stigne do novog gola, ali sem lošeg pokušaja Bejla iz slobodnog udarca i šuta Lamele, šansi više nije bilo.

Murinjo je tako još jednom pokazao da ili mora da promeni način na koji njegovi timovi igraju fudbal, ili je vreme da njegovoj uspešnoj karijeri dođe kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading