RUTINSKA TROJKA CRNO-BELIH: Partizan OSVETOM Metalcu najavio večiti derbi!

Autor:

Sport

03.04.2021

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su Metalac sa 3:0 u okviru 29. kola Linglong Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Partizan je tako ponovo stigao na -9 u odnosu na Crvenu zvezdu, protiv koje će igrati u sredu 7.aprila na stadionu Rajko Mitić.

Ovo je bio 19. uzastopni trijumf crno-belih, koji na taj način napravili uverljivu uvertiru pred 164. večiti derbi.

Stanojević je na teren poslao izmenjen sastav, jer su mnogi igrači Partizana imali reprezentativne obaveze. To se i videlo u igri domaćina, koja nije bila kao pre reprezentativne pauze.

Ipak, i pored toga Partizan je preko Markovića, Sume i Holendera propustio nekoliko dobrih prilika, dok je Metalac par puta pripretio posle kontra napada, ali je Stojković bio siguran na svom golu.

Usledila je i dobra šansa Jovića, ali je njegov udarac izblokiran. Partizan je nekoliko minuta kasnije tražio penal nakon što je Holender pao u šesnaestercu gostiju. Sudija Grujić ostao je nem i dao je žuti karton Markoviću zbog prigovora.

Ipak, već u sledećem napadu penal za Partizan. 

Mlađović je predao loptu Lazaru Markoviću, potom mu i potpuno nepotrebno uklizao i naivno skrivio jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Sejduba Suma, iako je golman Puletić imao loptu na ruci.

To je prelomilo meč i usmerilo ga u jednom smeru, ali su gosti iz Gornjeg Milanovca nastavili da greše i u nastavku.

Tako je veliku neopreznost Zoćevića iskoristio Miloš Jojić i u 53. minutu duplirao vođstvo "parnog valjka".

Pet minuta kasnije Partizan je konačno iz kreirane akcije došao do gola i time je definitivno otklonio sve dileme oko pitanja pobednika.

Aleksandar Miljković je prošao po desnoj strani, lepo uposlio Lazara Markovića koji je usamljen sa 13, 14 metara pogodio za 3:0.

I to je bilo to. Nakon dva gola za pet minuta Partizan je spustio papučicu sa gasa i praktično se do kraja više ništa bitnije nije dešavalo.

Stanojević je brzo izvršio sve izmene, povukao ključne igrače kako bi ih odmorio za duel protiv Crvene zvezde koji bi mogao, ili da reši ili da zakuva šampionsku trku.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading