PRIJOVIĆ: Hvala Muslinu, na Krstajića gledamo kao na selektora

Autor:

Sport

20.11.2017

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Prijović otkrio da je Dragan Stojković odveo fudbalere Srbije u jedan restoran u Kini, pošto više nisu mogli da jedu pirinač i soju u hotelu.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Prijović

Dragan Stojković Piksi bio je od velike pomoći reprezentativcima Srbije tokom posete Kini, jer da nije bilo njega, fudbaleri bi ostali gladni.

Ovu anegdotu otkrio je Aleksandar Prijović, momak koji je golom u meču protiv Gruzije odveo Srbiju direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Šta mislite o azijskoj turneji?

- Nismo izgubili u dve utakmice. Bila je dobra atmosfera, probali smo novi sistem i neke mlade igrače. Protiv Koreje je sviran penal koga nije bilo. Obe utakmice bile su korisne za nas. Kinezi su u ekspanziji i tek će se o njima čuti. Koreja je brza ekipa koja nam je zadala dosta problema - rekao je Prijović u razgovoru za "Mondo".

RepublikaFoto: ST/ E. SELMANI
Aleksandar Prijović

Kako vam je bilo u Kini, čuli smo da je bilo nekih problema?

- Da nije bilo Piksija, ko zna šta bi bilo. (smeh) Hotel u kojem smo bili smešteni imao je užasan izbor jela. Forsirali smo pirinač i soju, neki su se isušili od gladi. (smeh) Piksi je bio sjajan domaćin. Odveo nas je u jedan lep restoran, mada ne može ništa da se poredi sa srpskom kuhinjom. Moram da pazim, strogi su režimi tokom sezone. Tokom karantina vapim za slatkišima i gaziranim pićima. Kad vidim da neko pored mene jede tortu, gutam je i ja očima. Mamina kuhinja je neprevaziđena.

RepublikaFoto: fss.rs
Mladen Krstajić

Šta mislite o Mladenu Krstajiću?

- Sjajno se snašao. Mi na njega gledamo kao na našeg selektora. Jeste mlad, ali ima vrhunsku igračku karijeru. Lako nam je objasnio zahteve igre u novom sistemu. Iako je bio defanzivac, forsira napadački fudbal, što nama u špicu ide naruku. Ipak, mečevi se dobijaju i jakom odbranom.

RepublikaFoto: Starsport
Slavoljub Muslin

A šta o Slavoljubu Muslinu?

- Oprostio sam se s njim porukom. Dugujem mu ogromnu zahvalnost na ukazanoj šansi. Mene jeste pozvao Savez, ali na Muslinovo insistiranje. Hvala mu do neba što nas je odveo u Rusiju.

Pomenuli ste Piksija, jeste li znali da je bio kandidat za selektora?

- Naravno da smo i mi čitali članke o njegovoj kandidaturi za selektora, ali mene te priče ne zanimaju. Savez radi svoj posao, mi igrači ne možemo i nemamo pravo da utičemo na njihov izbor - objasnio je Prijović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading