SAVIĆ: Sve osim poraza povoljan rezultat

Autor:

Sport

20.11.2017

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vujadin Savić je svestan važnosti utakmice protiv BATE Borisova u Ligi Evrope, ali ističe da gostovanje u Belorusiji nije ključno.

RepublikaFoto: instagram.com/savicvujadin
Vujadin Savić

- Došao je trenutak i za ovo gostovanje, veoma bitno za sve nas igrače i za čitav klub, ali ne bih mogao da kažem da je ovo ključna utakmica. Da smo u prvenstvu izgubili na primer meč protiv Rada, neko bi na kraju sezone rekao da je za titulu baš ta utakmica bila odlučujuća. Ipak, svesni smo mi koliku važnost nosi susret sa BATE Borisovim i nadam se dobrom rezultatu. Sve osim poraza za nas je povoljan ishod. Ukoliko osvojimo tri boda mislim da bismo rešili pitanje prolaska grupe - rekao je Savić i nastavio,

- BATE je odlična ekipa koja je jedina protiv nas na "Marakani" pružila zaista ozbiljan otpor. Imali su nekoliko ozbiljnih šansi, pogodili su dva puta prečku, potom i stativu. Oni su opasni i iz prekida tako da nas sigurno očekuje teška utakmica, ali mi znamo na šta sve treba da obratimo pažnju i mislim da ćemo ih dobro zatvoriti.

RepublikaFoto: instagram.com/savicvujadin
Vujadin Savić

Fudbaleri Crvene zvezde na gostovanjima u grupi "H" Lige Evrope nisu primili nijedan gol.

- Iskreno mislim da možemo da nastavimo u tom maniru. To se vidi od početka sezone, igramo kao ekipa i zato i uspevamo veoma često da sačuvamo svoju mrežu. I u Evropi i u domaćem prvenstvu smo među timovima koji su primili najmanje golova i nadam se da će statistitika biti pod jednako dobra za nas i kada na polusezoni budemo svodili račune. Da bi tako bilo potrebno je i da se branimo i da napadamo zajedno kao ekipa, trebalo bi da budemo maksimalno koncentrisani i da uđemo borbeno u svaki duel, što je od prvog dana karakteristika ove ekipe.

U prethodnim utakmicama formacija Crvene zvezde bila je nešto drugačija od uobičajene sa četiri igrača u odbrambenoj liniji.

- Više sam igrao u sistemu sa četiri igrača u poslednjoj liniji i možda mi baš zato više i odgovara. Ipak, mislim da smo se i mi u zadnjoj liniji, a i čitava ekipa, odlično snašli na prethodnim utakmicama u kojima je šef postavio formaciju tako da samo nas trojica u odbrambeni. Igraćemo kako god odluči naš trener, siguran sam da je tako najbolje.

Na prethodnom meču u Ligi Evrope protiv Arsenala Savić je propustio odličnu priliku da glavom zatrese protivničku mrežu i da obezbedi tri boda svojoj ekipi.

- Bio bih najsrećniji kada bi ovog puta uradio ono što nisam uspeo u Londonu. Nije mnogo prošlo od tad, ali i dalje mi je taj prizor često pred očima. Čak su mi i neki navijači večitog rivala rekli da žale što sam propustio priliku da dam gol u Londonu, a možete da zamislite koliko je onda meni krivo zbog toga - poručio je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading