PIKSI USPEO TAMO GDE NIKO NIJE VEĆ 11 GODINA: Selektor nije krio zadovoljstvo posle velike pobede u borbi za SP!

Autor:

Sport

24.03.2021

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković debitovao je sa tri boda na klupi Srbije, posle čega je bio veoma zadovoljan, iako veruje da uvek ima prostora za rast.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Dragan Stojković bio je uglavnom zadovoljan posle uspešnog debija na klupi Srbije

Srbija je protiv Irske slavila 3:2, rezultat je visio o koncu u više navrata, ali je, po Piksiju, želja i vera presudila.

- Imali smo malo poteškoća, ali je želja i vera presudila. Upalili smo se posle 1:0, poklonili smo im 3:2, ali šta je, tu je, ako su mi dobro rekli posle 11 godina startujemo sa pobedom, tako da sam srećan - jasan je bio Dragan Stojković posle prve pobede u grupi A na putu ka Mundijalu 2022. godine.

Iznenadio je sastavom, ali se to na kraju isplatilo.

- Naporne su ovo utakmice, zgusnut raspored i očekivano je da rotiram. Lepa utakmica za igrače, iznenadjenje je za medije, ne za njih. Znate da nam za tri dana dolazi super jak Portugal i morate to da razumete - nastavio je selektor.

Odbrana nije briljirala. Štaviše, bila je kriva za oba gola, ali Piksija to ne brine previše.

Nemam strah od odbrane pred Portugal iako smo imali nepotrebnu grešku za drugi gol Irske. Nije nam to trebalo, ali biće OK. Pavlović je odigrao fantastičnu utakmicu i biće fantastičan igrač iako je klinac. Mnigo očekujem od njega u narednih 10 godina - dodao je.

Napad ga je posebno obradovao.

Zadovoljili su me strelci golova. Vlahović je bio sjajan ,odlično se kretao ,pokazao karatkeristikenvrhunskih igrača. A za Mitra, to je ono što sam baš i znao ,odlični golovi i sjajno snalaženje u kaznenom prostoru. Ovo sve je bila moja ideja, nije ništa neplanirano. Izmene i tajming izmena su bile tako da ne može bolje. Pa, dobar sam trener. Šalim se malo ,igrači su ti koji nose igru - našalio se selektor "Orlova". 

Posebno je govorio o dvostrukom strelcu Mitroviću i naveo je da je kod prvog njegovog gola znao da će ga postići.

- Sa Mitrovićem sam imao razgovor, 'fejs tu fejs', prvog dana kada smo se okupili, otvoren razgovor i rekao sam mu šta mislim, da ne sme da razmišlja o prošlosti jer se od nje ne živi. Problemi koje je imao u svom klubu, neigranje... Sam poziv moj koji mu je upućen dovoljno govori koliko ga cenim. Nikad nisam imao sumnju da je on igrač visokog kvaliteta koji može da nosi teret napada nacionalnog tima - rekao je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading