SKANDAL U LIGI EVROPE: Posle ISTORIJSKOG uspeha - DISKVALIFIKACIJA?!

Autor:

Sport

24.03.2021

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koban incident desio se na susretu osmine finala Lige Evrope, zbog čega je ugrožen čak i nastavak takmičenja za prašku Slaviju koja je uspela da eliminiše škotski Rendžers.

RepublikaFoto: Starsport
Logo Lige Evrope na stadionu "Rajko Mitić"

Rasistički skandal trese Ligu Evrope! Slavija Prag je eliminisala Rendžers za plasman u četvrtfinale, ali je prolaz Čeha doveden u pitanje zbog incidenta koji se sesio na revanš meču u Glazgovu.

Sukobili su se igrač "policajaca" Kamara i fudbaler gostiju Kundela. As Slavije je u jednom momentu prišao Kamari i uputio mu par reči što je baš iznerviralo Džerardove fudbalere.

Kamara i škotski tim navode da Kundela rekao "jeb*** majmun*" što je shvaćeno kao rasizam. Iz Slavije demantuju tvrdnju. 

Po završetku meča dvojac se i sukobio pri prolasku kroz tunel za igrače, Kundela je prošao gore. Otvorena je istraga, škotska policija ima otvoren slučaj a navodi se da će Kundela morati da dođe na ispitivanje osmog aprila kada Slavija gostuje londonskom Arsenalu.

- Ukoliko se dokažu tvrdnje protiv gospodina Kundele UEFA ima moć da drastično kazni igrača. U ovom slučaju 10 utakmica suspenzije nije dovoljno, trebao bi biti kažnjen minimum godinu dana dok bi i Slavija Prag trebala da snosi posledice. Uključujući oduzimanje bodova i/ili diskvalifikaciju iz takmičenja - izjavio je advokat Kamare. 

Kako bi UEFA donela konačnu odluku prvo će morati da se završi detaljna policijska istraga i ispitivanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiklopovo oko

24.03.2021 12:19

Poznata britanska cistota. Za svoju bednu korist spremni uvek da napakuju drugom i vise od nezamislivog. Hteli bi sa porazom da prodju dalje!? Prosto neverovatan bezobrazluk. Apsolutno ne verujem u britanske lazi,ali nesreca je da zapadnjaci sebi sve veruju, narocito protiv Slava! Cesi to nikad ali bas nikad ne bi uradil. Oni su i veoma kulturan narod, pet puta kulturniji od prljavaca i to nikad ne bi uradili. A i zasto bi isli protiv sebe?!