BLAŽ SLIŠKOVIĆ: Nema razlike između Bejla i Gudelja, Džajić bi svojevremeno koštao MILIJARDU!

Autor:

Sport

23.03.2021

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler Blaž Slišković je oduvek bio poznat kao neko ko nema dlaku na jeziku.

RepublikaFoto: Printskrin
Blaž Slišković

Slišković je u opširnom intervjuu za Mozzartsport govorio o mnogim stvarima, a dotakao se i razlike između nekadašnjeg i današnjeg fudbala.

Mi smo tada imali da kažem sreću što nismo nigde mogli da idemo do 28. godine, pa je zato tadašnja liga bila među tri ili četiri u Evropi. Nismo puno razmišljali o nekim velikim parama i bogatstvu. Uživali smo u lopti, igri, zabavi. Zato je bilo puno velemajstora kao što su Pižon, Čava Dimitrijević, Zajec, Jerković, Šurjak. Pa vi ste u skoro svakom klubu imali igrače evropskog kalibra. Počevši od Harisa Škore, Baždarevića, Husrefa Musemića, Pašića. U Vardaru Ringova, Koče Dimitrovskog, u Olimpiji Popivode, u Dinamu Mlinarića, Cice Kranjčara. U svakom klubu bila su dva ili tri igrača koja su mogla da igraju bilo gde - rekao je Slišković i dodaje:

- Odmah da kažem, najveće razlike su u cenama igrača. Ovo što poseduju današnji igrači, ne vidim neke velike razlike između recimo Bejla, koji vredi sto miliona i Ivana Gudelja. Ili recimo, ako Bejl vredi sto miliona, Dragan Džajić bi danas vredio milijardu.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Džajić

Slišković je tokom svoje bogate karijere nastupao za Velež, Hajduk, Marsej, Peskaru, Lens, Miluz, Ren, Hrvatski Dragovoljac i Zrinjski. Za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije odigrao je 26 mečeva, a sakupio je i dve utakmice u dresu Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading