(FOTO) DAN KADA JE SINIŠA ŠOKIRAO NACIJU: Mihajlović na Maksimir izveo NAJGORU postavu u istoriji Srbije, Hrvati mu skandirali da je MAJSTOR!

Autor:

Sport

22.03.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre osam godina fudbalska reprezentacija Srbije doživela je jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji.

RepublikaFoto: Starsport
Siniša Mihajlović

Fudbaleri Srbije su tog 22. marta izgubili od Hrvatske u Zagrebu sa 2:0, a sa tog meča i dan danas se pamti neverovatna postava koju je na teren Maksimira izveo tadašnji selektor Siniša Mihajlović.

On je pred duel sa susedima novinaru koji pogodi kojih će 11 fudbalera izaći na teren obećao večeru. Na kraju nijedan predstavnik sedme sile nije uspeo to da uradi, pre svega jer je Srbija igrala u sastavu koji verovatno niko nije mogao ni da sanja.

Na golu se našao Željko Brkić, odbrambenu liniju činili su Ivanović, Subotić, Nastasić i Kolarov. u veznom redu našli su se Ivan Radovanović i Ignjovski kao par zadnjih veznih, po krilima su bili Tošić i Alen Stevanović, Đuričić je bio plejmejker, a u samom špicu bio je tada nespremni Marko Šćepović.

Šćepovića je već u osmom minutu zbog povrede zamenio Filip Đorđević i već tad se moglo videti da postava koju je izabrao Mihajlović u najmanju ruku katastrofalna. Orlovi su odigrali jedan od najslabijih mečeva u svojoj istoriji, te se Mihino kockanje pokazalo apsolutno pogrešnim.

Srbija je u prvom poluvremenu primila dva gola posle neverovatnih grešaka, prvo Kolarova, a zatim Baneta Ivanovića i Željka Brkića. Golove za domaćina postigli su Mandžukić i Olić.

Orlovi su u drugom poluvremenu odigrali nešto bolje, ali nisu mogli ni do počasnog gola, a navijači Hrvatske su pred kraj meča skandirali "Siniša majstore, Siniša ostani".

Jedino dobro što se pamti sa ovog meča je to što su naši momci tokom intoniranja hrvatske himne sve vreme aplaudirali, što je pohvalio i tadašnji komentator HRT-a Dragoslav Ćosić.

Mnogi od reprezentativaca koji su zaigrali na Maksimiru kasnije jedva da su dobijali šansu u nacionalnom timu. Brkić i Ignjovski odigrali su samo po još jedan meč i to prijateljski, Šćepović je u nastavku karijere dobio još samo 66 minuta u dresu Srbije, dok je najgori primer Alen Stevanović koji je posle meča u Hrvatskoj odigrao još ukupno jedan minut za Orlove. 

Sa ove distance sigurno najgora postava u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala.

Mihajlović je bio na žestokom udaru srpske javnosti, a na kraju nas je ovo kockanje koštalo i plasmana na Mundijal

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
moravac

23.03.2021 05:26

i sta je ovim tekstom trebalo objasniti - tada u to vreme Sinisa se borio da usadi kult reprezentacije koji nikada nismo imali i uspeo je to kada smo oduvali chokalije ,skote i vels - to normalno nijebilo dovoljno dezurnim novinarima narikachama koji sukumovali njegovom odlasku. Bojkotovali su ga sami igraci,(matic,onaj bangavi iz palasa itd)