Partizan slavio, Janković blistao

Autor:

Sport

19.11.2017

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaesta pobeda Partizana u 17 odigranih kola u Superligi i odlična najava za meč godine u četvrtak. Janković u sve boljoj formi, zaigrao i oporavljeni Suma, sve više razloga za zadovoljstvo u Humskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje igrača Partizana

Fudbaleri Partizana bez mnogo problema opravdali su ulogu favorita danas u Ivanjici protiv domaćeg Javor Matisa i na kraju zasluženo slavili rezultatom 2:0 (2:0).

Samo devet minuta bio je potrebno ekipi Miroslava Đukića da probije odbranu Javor Matisa, a mrežu domaćih pogodio je Marko Janković, udarcem sa ivice šesnaesterca, posle dobre saradnje sa Zoranom Tošićem - 0:1.

Nedugo zatim, Ivanjičani su pripretili preko Milanovića, ali je ostatak meča protekao u inicijativi i konkretnijoj igri Partizana.

Sredinom prvog poluvremena crno-belima je poništen gol zbog prekršaja Tavambe, po proceni sudije Bojana Nikolića, a na isteku prvih pola sata igre, Ožegović se spetljao u kaznenom prostoru domaćih posle dodavanja od strane Tavambe.

A da sve bude još lakše za crno-bele u ovom meču, ponovo se pobrinuo Marko Janković, ovoga puta u 37. minutu, kada je ponovo šutirao sa distance, lopta je zakačila Karišika i prevarila iskusnog Đogatovića - 0:2.

U drugom poluvremenu, prve prilike za Partizan imali su imenjaci - Nemanja R Miletić i Nemanja G Miletić, oba puta posle kornera sa leve strane.

Prvo je u 58. minutu štoper crno-belih šutirao glavom pod prečku, ali je Đogatović odlično reagovao, a sedam minuta kasnije levi bek Miletić je šutirao po zemlji, ali je lopta prošla tik pored leve stative gola domaćih.

Između ove dve prilike za Partizan, u 61. minutu je u igru ušao i Sejduba Suma koji se oporavio od povrede i koji je u ovom meču zamenio dvostrukog strelca Jankovića.
Suma je u 76. minutu pripremio lepu priliku za Tošića koji iskosa sa desne strane sla bo šutira i Đogatović nije imao težak posao.

Na drugoj strani, sjajnu priliku za Javor Matis imao je Milanović u 80. minutu, kada je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Stojković još bolje reagovao.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, izuzev pokušaja Danila Pantića u nadoknadi vremena, pa je Partizan napravio odličnu uvertiru pred duel sa Jang bojsom u četvrtak u Humskoj, a ujedno se ponovo vratio na četiri boda zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading