NIKO KAO DEKI: Stanković piše istoriju na klupi Crvene zvezde!

Autor:

Sport

15.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Vladan Milojević 21. decembra 2019, posle dve uzastopne titule, plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope i dve grupne faze Lige šampiona, napustio klupu Crvene zvezde, mnogi nisu verovali da iko može dostojno da ga nasledi. Na njegovo mesto stigao je Dejan Stanković (42), koji je 15 godina dominirao terenima Serije A, kao vezista jednog od tri najveća kluba u Italiji - Intera.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Mnogi nisu bili oduševljeni kada je Deki postao novi trener njegovih crveno-belih, počele su kafanske priče da će ga progutati velike ambicije i očekivanja nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta... Ipak, godinu i tri meseca kasnije Stanković je protiv šabačke Mačve (4:0) upisao 50. utakmicu na klupi velikana s Marakane i time došao do neverovatnih brojki, po kojima ima najbolju statistiku u prvih 50 mečeva kao trener Crvene zvezde i bolji je od svih prethodnika od osamostaljenja Srbije 2006!

ČAROBNE BROJKE

Popularni Mister, kako ga zovu njegovi izabranici, ima učinak od 38 pobeda, devet remija i samo tri poraza i time je nadmašio Vladana Milojevića, Miodraga Božovića i Roberta Prosinečkog. Dekijevi momci pognute glave napuštali su teren dva puta prošle sezone, protiv TSC u Superligi (3:2) i Partizana (1:0) u polufinalu Kupa Srbije. Ove sezone jedini neuspeh desio se na gostovanju Hofenhajmu (2:0) u prvom kolu H grupe Lige Evrope.

- Nisam mislio da ću nekad biti na mestu tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića. Tada nisam znao ni da se očešljam, a ne da mislim da ću da budem trener. Kad si Zvezdino dete, sve je moguće. Jednom u familiji, uvek u familiji. Mnogo puta sam ponovio da ja nikad iz Zvezde neću otići - jasan je strateg crveno-belih.

Kada detaljnije govorio o brojkama, Dejan Stanković ima najviše trijumfa od gorepomenute trojke, drugi je po broju remija, ali ima i najmanje poraza.

ZREO ZA VELIKA DELA

Na primer, Vladan Milojević je ostvario 35 pobeda, 11 remija i četiri poraza, dok je Robert Prosinečki imao 36 trijumfa, šest remija i osam neuspeha. Naravno, ne treba zaboraviti i Miodraga Grofa Božovića, koji je na samo jednoj pobedi manje od Dejana, ali ima i sedam remija i šest poraza. Upravo je crnogorski stručnjak u razgovoru za Srpski telegraf rekao da Stankovićev rad nije slučajnost i da od njega očekuje istu trenersku, kao igračku, karijeru.

- Dejan jeste debitant kao trener, ali njegov dosadašnji rad je fenomenalan. Dosta ljudi bilo je skeptično na početku, ali je on posebno u evropskim utakmicama dokazao da je kvalitetan trener. Zreo je za velika dela, još veći klub i smatram da ga čeka ista trenerska, kao igračka, karijera. Takođe, ekipa je izvanredno fizički pripremljena - istakao je Grof za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading