DIJEGO JE UBIJEN GRMI ARGENTINOM: Veliki protesti u Buenos Ajresu zbog Maradone!

Autor:

Sport

11.03.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijego Armando Maradona je ubijen, grmelo je na ulicama Buenos Ajresa, gde su se mase okupile zbog toga što veruju da argentinski bog fudbala nije na onaj svet otišao tek tako, već da je ubijen. Proteste su organizovale grupe navijača na društvenim mrežama koje su se okupile pod sloganom "Pravda za Dijega, on nije umro, već je ubijen".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Maradona

Maradona je preminuo 25. novembra, pre 108 dana, a rezultati istrage o njegovoj smrti još nisu objavljeni, što je bio i povod da se masa prošeta prestonicom Argentine i zahteva pravdu za voljenog sina nacije.

Stotine ljudi izašlo je na ulice noseći poruke, banere, dresove i ostale rekvizite posvećene Maradoni, a čitav događaj dobio je na značaju ako se zna da su među demonstrantima bili i članovi Dijegove porodice - bivša supruga Veronika Oheda, ćerke Dalma i Đanina, kao i njegov najmlađi sin Dijego Fernando.

Pod istragom zbog Maradonine smrti nalazi se sedam osoba.

To su njegov lekar Leopoldo Luke, psiholog Karlos Dijaz, koji mu je određivao terapije, psihijatar Agustina Kosačov, medicinska sestra Žizela Madrid, medicinski tehničar Rikardo Almiron, kao i još dva odgovorna lica iz medicinskog i negovateljskog tima. Svi oni se sumnjiče za nesavesno lečenje, koje je navodno Dijega odvelo u smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading