STANKOVIĆ NA KORAK OD ISTORIJE: Trener Crvene zvezde pred VELIKIM jubilejom!

Autor:

Sport

10.03.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će sutra(19.10, Arena sport 1) na stadionu "Rajko Mitić" biti domaćin Mačvi u zaostaloj utakmici 22. kola Superlige, na kojoj će trener trostrukog uzastopnog prvaka Srbije Dejan Stanković (42) obeležiti veliki jubilej - 50. meč na klupi našeg najtrofejnijeg kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Debitovao je Deki 15. februara prošle godine protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:0) obuvši teške cipele više nego uspešnog prethodnika Vladana Milojevića, ali to breme otresiti Zemunac nosi s lakoćom, kao da nije početnik u stresnom trenerskom poslu, gde glave padaju poput domina. Da je pred italijanskim đakom velika karijera učitelja fudbala, smatraju i Milorad Kosanović (70) i Zoran Njeguš (47), bivši Stankovićev trener i saigrač s Marakane, koji za Srpski telegraf ističu koliko su ponosni na njegove dosadašnje uspehe.

MAKAR JOŠ 50

Kosanović je vodio Crvenu zvezdu u sezoni 1997/98, poslednjoj u kojoj je tada golobradi Dejan plesao i izborio višemilionski transfer u Lacio, te najavio veliku igračku karijeru. Uoči 50. meča u ulozi trenera Beograđana popularni Kosan ističe da mu je od statistike, po kojoj je Stanković na 49 mečeva na klupi zabeležio 37 trijumfa, uz devet remija i samo tri poraza, daleko važniji napredak u igri crveno-belih.

- Ne robujem statistici nikada, ali je ona i te kako na Dekijevoj strani. Ipak, od svih tih brojki meni je ključno to što Zvezda konstantno napreduje i danas igra bolje nego pre tri meseca. Možemo reći da je kvalitet igre na višem nivou iz meča u meč, i to je Stankovićeva najveća pobeda. Jeste on početnik, ali se super snašao i neka samo gura napred. Želim mu da ostane još bar 50 utakmica u Zvezdi, pa da onda preuzme neki dobar klub sa zapada i tamo se dodatno nadogradi i dokaže kao trener u jačoj konkurenciji - ističe popularni Kosan za naš list i dodaje da mu je žao što jesenji trijumfi nad Slovanom (5:1) i Gentom (2:0) ne ulaze u zbir njegovog učenika budući da je bio suspendovan zbog crvenog kartona u Hofenhajmu.

- Nije Dejan sedeo na klupi, ali je on pripremao taktiku i obe te pobede u Ligi Evrope su njegova zasluga. Šta je, tu je, biće još velikih pobeda.

PONOSAN NA SAIGRAČA

Njeguš je sa Stankovićem delio dobro i zlo tokom tri sezone na Marakani, pa je i te kako ponosan na jubilej bivšeg saigrača iz veznog reda.

- Dejan je kao igrač bio ozbiljan, ambiciozan, temeljan i potpuno posvećen fudbalu, te je jasno da je takav i kao trener. Ima on znanje koje je sticao kod nas i, pre svega, u Italiji, veliku volju i energiju i to se i te kako vidi u igri i rezultatima Zvezde. Imao sam zadovoljstvo da kao trener dvaput odmerim snage s njim, pobedio me je zasluženo. Čestitam mu od srca na 50 mečeva na klupi i želim mu da posle odlaska iz Srbije preuzme vrhunski klub u Seriji A ili nekoj od preostalih najjačih evropskih liga. Ponosan sam na Dekija i ubeđen sam da će postati poznat i veliki trener na čitavom kontinentu jer njegova želja i glad za pobedama i konstantnim napretkom su očigledni. Dotad, nek ređa uspehe na Marakani - zaključio je Njeguš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading