Novo poglavlje u karijeri reprezentativca Srbije: Bundesligaš VEĆ VIĐEN U CVAJTI, a za "Orlom" - POMAMA!

Autor:

Sport

10.03.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipu Šalkea samo čudo može da spase od ispadanja u Cvajtu, ali ni u klubu ne veruju previše u spas, već su uveliko počeli da primaju pozive i ponude za neke od glavnih karika ekipe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matija Nastasić najskuplji je igrač Šalkea, pa će u slučaju ispadanja sigurno napustiti klub

Od plej-auta ekipu iz Gelzinkirhena razdvaja čak devet poena razlike, pa čelnici kluba uveliko pripremaju sastav za drastične promene koje će doći sa nastupanjem u nižem rangu.

Među prvim potezima koje će Šalke povući ukoliko zaista ispadne biće prodaja Matije Nastasića, reprezentativca Srbije koji je i više nego dovoljno žrtvovao za klub koj mu se na vernosti odužio sklapanjem sve gorih sastava i upornim otpuštanjem trenera pre vremena, pa je Srbinu više dosta, a ni klub neće moći više da ga priušti, pa je raskid na pomolu.

Sedam dugih godina Matiji nisu doneli ništa osim patnje, pa će sada nekadašnji centralni bek da potraži "zelenije pašnjake".

Kako piše Bild, klupski plan je da u slučaju ispadanja budžet za plate fudbalera prvog tima svede na 35.000.000 evra.

Nastasić ima godišnje 3.500.000 evra i najplaćeniji je igrač kluba. Iza njega je golman Ralf Ferman koji ima 2.500.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Centarhalf po sezoni zarađuje oko 3.5 miliona evra

Njih dvojica nemaju u ugovorima klauzule po kojima bi im se zarada automatski smanjila za određeni procenat u slučaju ispadanja u niži rang. U Šalkeu, valjda, nisu ni verovali da takav scenario može da im se dogodi.

Neće samo najplaćeniji na transfer listu, već će i Omar Maskarel, Mark Ut, Suat Harit, ali Nastasić od svih ovih ljudi može najviše novca da donese u eventualnom transferu, imajući u vidu da oko njega njuška nekolicina velikana iz "liga petice", među kojima prednjači Milan!

Izborili su se "rosoneri" na jedite jade sa Zvezdom u Ligi Evrope, pa bi uz bolju formu mogli čak i do trofeja, ali je jasno da im je centar odbrane među slabijim stranama.

Kapiten Alesio Romanjoli propisno se obrukao, kako protiv Zvezde, tako i u Seriji A u neuspesima protiv Specije i Intera, pa sada više nisu sigurni u njegovu budućnost na "San Siru".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Romanjolijeva budućnost u Milanu nije bezbedna posle drastičnog pada forme

PSŽ je ozbiljno zagrizao da ga spoji sa najboljim prijateljem Markom Veratijem, pa bi delom zarade od Romanjolija, koji je procenjen na 36.000.000 na "Transfermarktu", pazarili 28-godišnjaka iz Valjeva. 

Vole Srbi Seriju A, često tamo igraju svoj najbolji fudbal, pa bi i Nastasić mogao da nastavi isti trend.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nastasić u duelu sa Aguerom

Njegova trenutna vrednost u reonu je 7 miliona evra, ali ako Šalke bukira kartu za Cvajtu, ona bi mogla i da se prepolovi, pa bi Stefano Pioli napravio zaista lucidan potez dovođenjem sjajnog srpskog štopera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading