STRAŠAN MEČ U NEMAČKOJ: Revolveraški obračun Holanda i En Nesirija, Dortmund na kraju preživeo i prošao u četvrtfinale!

Autor:

Sport

09.03.2021

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prvi su četvrtfinalisti Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erling Holand

Dortmund je posle pobede u Sevilji od 3:2 remizirao u Nemačkoj sa Andalužanima rezultatom 2:2.

Ponovo je junak Borusije bio neverovatni Erling Holand koji je postigao oba gola svog tima, i sad ih ima 10 u ovoj sezoni Lige šampiona.

Rojs mu je u 34. minutu asistirao za vođstvo Dortmunda od 1:0. U 50. minutu je postigao drugi gol, ali ga je VAR poništio. Ipak, u nastavku akcije VAR je video penal za Dortmund, pa je Holand dobio priliku da povisi na 2:0 sa bele tačke.

Promašio je penal, ali je VAR video da je golman Sevilje Bono ranije izleteo sa gol-linije, pa je Norvežanin dobio drugu šansu, ovog puta ju je iskoristio, pa je Sevilja povela sa 2:0.

Ali se Andalužani nisu predavali, uspeli su izbegnu poraz, a malo je falilo i da odvedu meč u produžetke. Razgoropadio se sjajni Jusef En Nesiri.

Prvo je, takođe sa "bele tačke", smanjio Jusef En Nesirija 20 minuta pre kraja, a onda i u 95. uneo dramu. Ipak, nije bilo vremena za preokret Sevilje.

Ono što je najupečatljiviji utisak je da je Haland ispisao istoriju kao igrač koji je nabrže došao do 20. gola u Ligi šampiona, posle samo 14 utakmica (rekorder bio Hari Kejn sa 24 meča).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading