MIJATOVIĆ VERUJE U CRNO-BELE: Partizan ŠAMPION možda već dogodine!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

10.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nazire li se kraj Partizanovog posta kada je reč o titulama? Ako pitate legendarnog Predraga Mijatovića (51), crno-beli već sledeće sezone preuzimaju trogodišnji primat od Crvene zvezde i osvajaju šampionat. Navijači "parnog valjka" bi rekli: "Iz Peđinih usta u božje uši."

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predrag Mijatović u društvu Žozea Murinja

Uprkos fantastičnoj seriji od 14. uzastopnih trijumfa u Superligi, klub iz Humske nije smanjio zaostatak za večitim rivalom, koji 12 kola pre kraja prvenstva, sa utakmicom manje, ima velikih šest bodova prednosti.

- Pratim pobedničku seriju Partizana i mislim da je to ozbiljan poduhvat. Svaka čast igračima i treneru Stanojeviću. Što se tiče titule, mislim da Zvezda u ovom trenutku ima veliku prednost i da je gotovo nemoguće da ih crno-beli prestignu. Ali Partizan mora da se bori, da gura i traži šansu. Fudbal je neegzaktan sport i može svašta da se desi - kaže Predrag Mijatović za Srpski telegraf i nastavlja u istom tonu:

- To su takozvane etape. Bio je period kada smo mi zaredom ostajali titule, sada je došao red za Crvenu zvezdu. To su neki ciklični periodi i nadam se da će se to uskoro promeniti u korist Partizana. Svi mi koji volimo crno-bele nadamo se tome, da će uskoro doći taj dan. Partizan možda već sledeće godine bude šampion, zašto da ne, ja verujem u to - dodaje bivši napadač reprezentacije Jugoslavije i Real Madrida.

Legendarnom asu, kao osvedočenom navijaču crno-belih, zahvalnost Zvezdi, ako ništa drugo, barem zbog popravljanja nacionalnog koeficijenta na UEFA listi, nije po kodeksima.

- Ne treba zahvaljivati iako je dobro da jedni ostvaruju beneficije za onog drugog. Partizan i Crvena zvezdu su rivali koji se večito i u svemu nadmeću. Oba kluba imaju obavezu da budu ispred najljućeg rivala. Što se mene tiče, više bi voleo da Partizan pobeđuje u Evropi, pa da naši rivali imaju korist od toga - iskreno će Peđa.

RepublikaFoto: Starsport
U seriji... Fudbaleri Partizana

Njegovo ime neretko se provlači u ovdašnjoj javnosti, kao potencijalno rešenje za glavnog klupskog operativca, koji bi klub iz Humske bez ikakve sumnje vratio na staze stare slave.

- Znam, to je normalno, pošto istinski navijači Partizana svom klubu žele najbolje. Bilo bi nelogično da ih ne zanima budućnost kluba. Situacija u fudbalu, ne samo domaćem nego svuda u svetu, mnogo je teška. Pogledajte samo šta se događa u Barseloni. Nekada su želje navijača opravdane i realne, a nekada nisu. Da bih ja preuzeo vođenje kluba, potrebno je da se poklopi dosta stvari. To sa sobom povlači važne odluke i mene i moje porodice. Potrebno je mnogo vremena, odricanja i moje prisustvo u Beogradu. Jako je komplikovano pošto su mi planovi trenutno vezani samo za Madrid - ističe Mijatović.

RepublikaFoto: Starsport

Crno-beli u dobrim rukama

Peđa ne krije privrženost klubu iz Humske i smatra da je njegov voljeni klub u dobrim rukama uprkos svim problemima aktuelne uprave.

- Nisam se čuo ni sa kim iz Partizana već neko vreme. U kontaktu sam sa Savom Miloševićem, čujemo se ponekad. Razgovarao sam davno i sa generalnim direktorom Milošem Vazurom. Bez obzira na to, uvek sam uz svoj Partizan i želim mu sve najbolje. Smatram da je trenutno u dobrim rukama - zaključio je Predrag Mijatović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading