EKSKLUZIVNO! OSTAJE ILI ODLAZI? Ben progovorio o svojoj BUDUĆNOSTI u Crvenoj zvezdi!

Autor: V. Z.

Sport

09.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Crvene zvezde El Fardu Ben o daljim planovima, rekordu, "Delijama"...

RepublikaFoto: Starsport
Napadač Crvene zvezde El Fardu Ben

Malo je internacionalaca u istoriji Crvene zvezde koji su navijačima prirasli za srce kao El Fardu Muhamed Ben Nabuan (31), kraće i jasnije Ben, strelac 60 golova u crveno-belom dresu. Pogotkom protiv Čukaričkog u nedelju sjajni napadač se izjednačio sa Ričmondom Boaćijem po broju pogodaka stranih fudbalera u Zvezdi, a posle odlučujućih golova, asistencija i majstorija zacrtao je novi zadatak - da postane legenda kluba s Marakane!

Dobroćudni Afrikanac kojeg je trener Dejan Stanković okarakterisao kao klupsko zlato stigao je u Crvenu zvezdu u januaru 2018. i odigrao 118 utakmica.

- Biti legenda Crvene zvezde je velika stvar, naravno da bih voleo to da postanem. Trudim se da budem sve bolji i bolji, a vreme će pokazati da li ću zaslužiti. Ostaje mi još da rešim pitanje pobednika u derbiju, to je najveća utakmica u srpskom fudbalu - poručuje Ben u razgovoru za Srpski telegraf.

Kapiten reprezentacije Komorskih Ostrva ušao je u treću deceniju života, pa se nameće pitanje da li bi u redovima srpskog velikana završio profesionalnu karijeru.

- Mnogo mi znače pohvale i komplimenti. Voleo bih da ostanem u Zvezdi što duže, što da ne i do kraja karijere. Lepo mi je ovde, zaista uživam, videćemo šta će biti u budućnosti - dodaje bivši igrač Olimpijakosa.

RepublikaFoto: Starsport
Ben i Boaći u dresu Crvene zvezde

Peckam Boaćija zbog rekorda

Ričmond Boaći, doskorašnji rekorder po broju golova za Zvezdu kada su u pitanju stranci, uskoro će Benu gledati u leđa.

- Drago mi je što smo se izjednačili. Naravno da smo u kontaktu i naravno da ga zafrkavam što sam ga sustigao po broju golova za Zvezdu. Tek ću to da radim kada ga i zvanično prestignem. Nadam se već na sledećoj utakmici - zaključio je Afrikanac.

Nikada, kako kaže, nije sumnjao u svoje kvalitete.

- Od kako sam došao u Beograd verovao sam da mogu da postignem ovakav uspeh. Znao sam da dolazim u veliki klub, takođe sam znao svoje mogućnosti i da mogu da budem najbolji u nečemu. Verovao sam u sebe. Ima mnogo dragih golova u Zvezdi, ali je verovatno onaj protiv Salcburga najvažniji i najdraži. Nadam se da će ih biti još mnogo - ističe Ben.

Voleo bih da mi delije posvete transparent

Zbog pandemije koronavirusa navijača nema na stadionu, ali igrači njihovo prisustvo i podršku osećaju na svakom koraku.

- Generalno mi je mnogo žao što nema navijača na utakmicama. Mnogo nam znače. Volim kada mi posvete aplauze, a kamoli kada bi mi posvetili neki transparent. Bio bih presrećan. Videćemo šta će biti, ali svakako da bi mi imponovalo da mi posvete neki gest - skromno je rekao Ben.

STRANCI SA NAJVIŠE GOLOVA

El Fardu Ben (118/60)

Ričmond Boaći (104/60)

Ugo Vijeira (51/28)

Mendeš Kadu (100/25)

Abiola Dauda (38/17)

Kristijan Borha (54/17)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading