SPREMA SE VEČITI DERBI VEKA: Crveno i crno-beli pred derbi IMAJU NAJDUŽE POBEDNIČKE NIZOVE NA SVETU!

Autor:

Sport

08.03.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomalo je nerealno, ali je istinito: Partizanc i Crvena zvezda imaju najduže nizove bez poraza na planeti Zemlji, a možda i šire.

RepublikaFoto: Starsport
Večiti derbi zakazan je za 7. april, kada će timovi sa najdužim pobedničkim nizovima na svetu ukrstiti oružije

Liverpulov niz odavno je pao, sada je presečen i onaj od Mančester sitija, pa su na vrhu liste ostali žestoki beogradski rivali!

Sedmog aprila će se odigrati još jedan "večiti derbi", a ako je suditi po formi dveju ekipa, gotovo je zagarantovan najbolji derbi od početka veka, ako ne i  od ranije.

Crveno-beli imaju veliku bodovnu prednost, igraće na domaćem terenu, ali i pored toga neće moći ležerno da izađu na megdan Partizanu, jer su i crno-beli u fantastičnoj formi.

RepublikaFoto: Starsport
U fantastičnoj su formi Stanojevi momci

Štaviše, dva srpska večita rivala su trenutno najbolji timovi sveta! Niko nema takav niz pobeda u domaćem prvenstvu kao dva tima sa Topčiderskog brda.

Lider je do minulog vikenda bio Mančester siti, koji je imao 15 pobeda u nizu, ali mu je tu seriju prekinuo gradski rival Mančester junajted (2:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Poraz u gradskom derbiju prekinuo je Sitijev niz

Sada, posle jučerašnjih utakmica, Partizan i Zvezda sede na vrhu kolone.

Crno-beli Aleksandra Stanojevića su protiv Rada ostvarili 14. uzastopni trijumf u Superligi, dok su crveno-beli Dejana Stankovića udarili protiv Čukaričkog 13. recku u šampionatu.

RepublikaFoto: Starsport
Pobeda nad Čukaričkim donela je Zvezdi 13. pobedu za redom

Iza srpskih velikana je nemački četvrtoligaš Viktorija sa 11 pobeda zaredom, a onda dolazi belgijski Klub Briž sa deset, koliko imaju i slovenačko Radomlje i belgijski drugoligaš Sent Žiloaz.

Partizanova velika serija krenula je od 31. oktobra. Pet dana pre toga crno-beli su izgubili od Radničkog u Nišu (1:0), a tog poslednjeg dana u mesecu su u Humskoj savladali Mačvu (2:0). I niz je počeo da se pravi. Na red su došli Spartak (2:1), Proleter (1:0), Bačka (4:0), Čukarički (1:0), Voždovac (2:0), Mladost (4:0), a onda u drugom delu sezone Napredak (3:0), Novi Pazar (4:1), Javor (1:0), Radnik (3:0), Inđija (6:0), Vojvodina (2:0) i juče Rad (5:0).

Uspeo je Stanojev tim da spoji 14 pobeda uz neverovatnu gol-razliku 40:2!

RepublikaFoto: Starsport
Stanojevićevi momci primili su svega 2 gola od kada je njihov niz počeo

Crvena zvezda ima na kontu pobedu manje (13) od večitog rivala, ali i utakmicu manje. Može lako da se dogodi da se kada ekipa Dejana Stankovića odigra meč sa Mačvom, izjednači po broju vezanih trijumfa sa Partizanom.

Crveno-beli su dan kasnije u odnosu na rivala sa druge strane Topčiderskog brda počeli da prave niz. Zvezda je 1. novembra savladala Radnik u Surdulici (4:1), a pet dana pre toga je odigrala poslednji susret u Superligi koji nije dobila, protiv Javora na Marakani (0:0).

Stankovićev tim je u tih 13 pobeda ostvario gol-razliku 31:6.

RepublikaFoto: Starsport
Ukoliko nastave da pobeđuju, do 7. aprila oba kluba mogla bi da imaju po čak 17 pobeda u nizu!

Ako se ove impresivne pobedničke serije nastave, imaćemo 7. aprila spektakularni sudar na Marakani: dva evropska lidera sa po 17 uzastopnih trijumfa za sobom. Barem jednom će se niz tog dana prekinuti, ali svakako oduševljava vest da se srpski fudbal konačno vraća tamo gde mu je mesto, na sam vrh!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dido

09.03.2021 12:52

"SPREMA SE VEČITI DERBI VEKA:" Kakvu sve torturu mora da trpi ovaj srpski jezik, čudo jedno.