DŽERARD NAPRAVIO ČUDO: Rendžers ŠAMPION Škotske posle 10 godina!

Autor:

Sport

07.03.2021

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Rendžersa novi su šampioni Škotske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiven Džerard

Rendžers je tako osvojio prvu titulu još od 2011. godine, a ovo mu je 55. put da je najbolji u zemlji.

Niz Seltika koji je dominirao čitavu deceniju je tako konačno prekinut. 

Inače, ekipa Stivena Džerarda postala je tim koji je najranije (7. mart) obezbedio titulu u Škotskoj još od 1902/03. kada je Hibernijan osigurao šampionski naslov 20. decembra.

Rendžers je u subotu savladao Sent Miren 3:0 na Ibroksu i tako zadržao epitet ‘nepobedivog’ ove sezone. Ekipa Stivena Džerarda skupila je 88 bodova, pa je Seltiku bila neophodna pobeda protiv Dandija u nedelju.

pak, branioci titule su osvojili samo bod na gostovanju Dandiju, pošto je meč završen bez golova. Imao je Seltik daleko više vremena loptu u posedu (68-32), uputili su gosti 27 šuteva ka golu rivala, od kojih je čak 12 išlo u okvir, ali fantastično je branio golman domaćih Benjamin Zigrist.

Na kraju je ekipa koju vodi Džon Kenedi osvojila samo bod i na taj način se oprostila od borbe za titulu, pošto posle 32 odigrane utakmice ima 68 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading