Roberto Karlos: Srbija je moja kuća, očekujem da budete dobri na Mundijalu!

Autor:

Sport

17.11.2017

22:13 >> 22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Brazila Roberto Karlos gost je Beograd i Srbije ovih dana. On je u našu zemlju doputovao u sklopu akcije podrške reprezentaciji Srbije za SP u Rusiji koju je organizvao "Planet 365". On je u gostovanju emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" pričao o selekciji Srbije, polaganju kursa za trenersku licencu u Beogradu, ali i njegovoj karijeri...

RepublikaFoto: Starsport
Roberto Karlos trenutno boravi u Beogradu kako bi podržao našu selekciju

- Srbija se dobro pokazala u kvalifikacijama, ali njihov rezultat nije iznaneđenje, to se očekivalo. Vi imate dobru selekciju i ja očekujem dobar rezultat vaše selekcije u Rusiji. Ko god da dođe da bude novi selektor Srbije imaće dobar tim na raspolaganju i biće mu lako da predvodi tim - rekao je Karlos povodom šansi naše selekcije na Mundijalu u Rusiji.

Domaćin emisije Ivan Ivanović je zatim Brazilcu prikazao na grafici jedan tim, koji je po njegovom mišljenju kadar da osvoji Mundijal. Na tom spisku bili su Dejan Stanković, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović i Savo Milošević između ostalih. Karlos je oduševljen fudbalskim umećem igrača sa ovih prostora.

- Stanković je fenomen, Prosinečki je još jedan fenomen - prokomentarisao je Karlos kada mu je Ivan Ivanović prikazivao slike njegovog idealnog tima. Ali poseban osmeh je izazvalo pominjanje Dejana Ramba Petkovića, koji je legenda brazilskog fudbala.

RepublikaFoto: twitter.com/Prva TV

Roberto Karlos je pričao i o svom početku karijere, odnosno kako je morao da radi kako bi plaćao svoje treninge.

- Bilo je teško u početku. Morao sam da radim paralelno sa fudbalom i usklađujem satnice. Bio sam na početku krojač, ali sam i radio sa svojim ocem u izradi mrtvačkih kovčega - otkrio je Roberto Karlos koliko je morao da se žrtvuje na početku karijere.

Karlos je otvorio dušu rekavši da je zadovoljan svojom karijerom i brojem trofeja, ali da postoji jedna "rupa", pošto sa madridskim Realom nije uspeo da uzme kup!

- Osvojio sam sve u karijeri što sam mogao, osim jednog trofeja. Fali mu "Kup Kralja" (španski nacionalni kup) sa Realom, igrali smo dva finala, ali smo oba izgubili. Iskreno mi je krivo što to nismo uzeli, pošto sam ja rođeni pobednik. Obećao sam i svojima u Brazilu da ću svake godine da donesem po jedan trofej kući i taj Kup Kralja mi fali - priznao je Roberto Karlos.

Tajnu njegove uspešne karijere Brazilac objašnjava velikom posvećenošću i požrtvovanjem. Smatrao je da on treba da bude taj na koga će se ostali ugledati.

- Na svaki trening dolazio sam po 40 minuta ranije i kada svi odu ja sam ostajao dodatnih pola sata. Želeo sam da ja budem taj koji će postavljati standarde za sve ostale. Imao sam talenat, ali je bilo potrebno da se uloži trud i vredno trenira - otkrio je Karlos tajnu svog uspeha i činjenicu da je kao defanzivac postigao veliki broj golova tokom karijere.

- Kada sad pogledam snimke golova koje sam postigao ne mogu da veruje šta sam sve postigap. Da je moj otac živ on bi sada zaplakao. Bio je veliki fudbalski fanatik, ali on nekako nije shvatao šta ja radim dok sam bio aktivan fudbaler - istakao je Roberto Karlos.

RepublikaFoto: Fss.rs

Karlos je posebno pohvalio bivšeg srpskog fudbalera i sadašnjeg trenera Torina Sinišu Mihajlovića.

- Siniša je bio spektakularan! On je bio jedan od mojih učitelja, gledao sam njegove slobodnjake. Kada sam ja dolazio u Evropu on je igrao u Italiji. Izvodio je besprekorno slobodne udarce - prisetio se omaleni Brazilac svog kolege iz igračkih dana.

Na pitanje zašto je došao baš u Srbiju da polaže kurs za trenersku licencu, Roberto Karlos kaže da ga je privukao kvalitet naših igrača i trenera koje je upoznao tokom igračke karijere.

- Srbija ima mnogo kvalitetnih fudbalera širom sveta. Mnoge sam upoznao tokom karijere i oni su svi veoma dobri. Između ostalog sam se i zato odlučio da dođem u Srbiju i ovde polažem kurs za trenersku licencu. Zahvalan sam vašem predsedniku fudbalskog saveza (Slaviši Kokezi prim.aut.) što mi je omogućio da upoznam i vašu zemlju i kulturu, ali i da se upoznam sa prilikama u vašem fudbalu. Bio sam u Italiji, Španiji, Brazilu, Rusiji, Turskoj, ali sam morao da dođem i kod vas. Dolaziću i ubuduće, oduševljen sam gostoprimstvom vašeg naroda, ovo sada doživljavam kao moju kuću - poručio je Roberto Karlos za kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading