ZAPOSTAVLJENI NAPADAČI U FORMI PRED MARTOVSKE KVALIFIKACIJE ZA SP: Trio iz senke se nameće Piksiju!

Autor:

Sport

02.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će u poslednjoj nedelji tekućeg meseca, tačnije od 24. do 31. marta, igrati tri važne utakmice u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske i Portugala u Beogradu, odnosno Azerbejdžana u Bakuu, a napad bi mogli da predvode golgeteri iz senke.

Dragan Stojković

Naime, novi selektor "orlova" Dragan Stojković pomno prati igre svih potencijalnih kandidata za crveni dres sa ocilima na grbu, a u vikendu iza nas blistali su Aleksandar Prijović (30), Đorđe Despotović (28) i Uroš Đurđević (27), čija bi odlična forma mogla da ih uvrsti na prvi Piksijev spisak.

RUSKA BAJKA

Prijović se s tri gola za saudijski El Itihad u trijumfu nad El Kadisijom od 4:1 ponudio na tacni kao dobro rešenje, a za nacionalni tim Srbije momak rođen u Švajcarskoj dao je dva gola u 13 nastupa.

RepublikaFoto: Starsport

Za razliku od njega, Despotović, koji je sa dva gola doneo tri boda Rubinu protiv Spartaka u Moskvi (2:0), bio je pozivan u reprezentaciju, ali još čeka na prve minute. Ove sezone igra fudbal života i već je postigao devet golova u Premijer ligi Rusije, zvanično sedmoj najjačoj u Evropi, te se i on nameće kao opcija više za martovskih 270 minuta na putu za Katar.

RepublikaFoto: Starsport

Đurđević je najefikasniji fudbaler druge lige Španije sa 17 golova, a strelac je bio i u remiju Sportinga sa Espanjolom u derbiju 27. runde Segunde. Iako ne nastupa u elitnom rangu, nekadašnji napadač Olimpijakosa i Partizana skrenuo je pažnju daleko jačih klubova, pa će na leto biti na slatkim mukama, te mu ni dres Srbije nije daleko.

RepublikaFoto: Starsport

BLISTA SAMO VLAHOVIĆ

Za odlučujuću utakmicu Srbije za plasman na EVRO protiv Škotske u novembru, kada je penal-rulet obradovao goste sa Ostrva, od prvog minuta igrao je Aleksandar Mitrović, dok su na klupi bili Luka Jović (dao izjednačujući gol za 1:1) i Dušan Vlahović. Iako efikasan kada igra za "orlove", napadač Fulama je u drugom planu na Krejven kotidžu, gde uglavnom ulazi s klupe, baš kao i Jović, koji je stao s golovima u Ajntrahtu nakon dobrog početka od dolaska na pozajmicu iz Reala.

To su svakako razlozi za brigu Dragana Stojkovića, dok mu osmeh na lice može izmamiti samo golgeter Fjorentine. Vlahović je raspucan i za "violu" je dao devet golova, od čega osam na poslednjih 13 duela. Ipak, jasno je da bi sveža krv i te kako dobro došla Piksijevim "orlovima" u misiji Katar 2022, a Prijović, Despotović i Đurđević jedva čekaju poziv sa Terazija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading