Upoznajte Junajtedovo novo čudo: NAJMLAĐI IKADA debitovao za Mančester, porede ga sa Ronaldinjom i Okočom, ali ko je ustvari Šola Šortajer?

Autor:

Sport

27.02.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šola Šortajer bez sumnje je najsvetliji talenat kog je akademija "crvenih đavola" izrodila poslednjih godina, pa smo odlučili da vas na vreme pripremimo za momka koji će bez sumnje dominirati svetskom scenom u nedalekoj budućnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šola Šortajer poslednja je senzacija koju je iznedrila akademija Junajteda

Najmlađi je debitovao u Evropi za mladu selekciju Junajteda sa 14 godina, sedmi-najmlađi je debitovao u Premijer ligi, a sada je Šola Šortajer debitovao i na velikoj sceni, u Ligi Evrope!

Ovaj momak oborio je rekord koji je Norman Vajtsajd držao poslednjih 38 godina kada je sa 17 godina i 23 dana u 73. minutu debitovao protiv Real Sosijedada.

Junajted je možda odigrao 0:0, ali je prošao dalje, pa će na megdan Zvezdinom doskorašnjem rivalu, Milanu.

Dok navijači možda neće pamtiti ovaj meč, Šola hoće zauvek, a ako je verovati Ole Gunaru Solskjeru, radi se o generacijskom talentu.

- Šola ima veštine, biće sjajan igrač ovde. Dao sam mu platformu večeras, 15 minuta da ga zapamte na "Old Trafordu". Da je bilo navijača, verovatno bi mu bio mnogo bolji doživljaj, ali se radujem danu kada će i on, a i oni, moći da uživaju u zajedničkom slavlju posle njegovih spektakularnih partija - istakao je šef struke na "Teatru snova" posle meča sa Špancima.

 

 

Šortajer, kome su idoli Ronaldinjo i Markus Rašford, a koga najčešće porede sa ludački popularnim, ekcentričnim Džej Džej Okočom, ove sezone u Premijer ligi 2 ima šest golova i četiri asistencije na 14 mečeva, što ga je preporučilo i za debi u "pravoj" Premijer ligi, gde je neposredno pred susret sa Sosijedadom nastupio u 89. minutu protiv Njukasla, kao sedmi najmlađi u istoriji kluba.

Glavni kvaliteti su mu pas i pregled igre. Iako ima većih i jačih vršnjaka, Šorjater ih vešto izbegava svojim tehničkim sposobnostima. Ima nizak centar ravnoteže, nije ga lako izgurati sa lopte, a mogućnost da koristi obe noge veliki je plus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šola Šortajer

Pravi primer njegove finese je asistencija Fakundu Pelestriju za prvi gol u Mančesteru, kada ga je Šola protiv U-23 Sautemptona perfektno pronašao.

 

 

Oduševljava kada god je na terenu, a posebno prošlog petka, kada je protiv U-23 Blekburna postigao impresivni het-trik.

Pokušali su i PSŽ, i Barselona, i Bajern i Juve da ga "ukradu", ali voli Šola Junajted, a bogme i Junajted njega.

Njegov trener u omladincima, Nil Vud, ne može dovoljno da nahvali svog pulena.

- Šola već godinama igra sa generacijama iznad sebe. Uvek smo ga forsirali, zato što znamo koliki mu je potencijal. Može da igra levo, može i lažnu devetku, i na desnom, i plejmejkera, šta god mu zatražimo. Za momka njegovih godina, neverovatan je. Niko ne očekuje da on bude čovek odluke na većini mečeva, ali on žudi da bude taj lik. Šoli uvek možemo da verujemo, pa smatram da je jedan od najboljih igrača u klubu ove sezone, i radujem se onome što budućnost sprema za njega - istakao je Vud.

 

 

Sada kada se "ugurao" u prvi tim, Šortajer bi mogao sve češće da nastupa, pa čak postoji šansa da i u nedelju, protiv Čelsija, zaigra u Premijer ligi, pošto su i Mektominej i Van de Bek van stroja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šortajer bi protiv Čelsija u Premijer ligi mogao da nastavi prodor u prvi tim

Nije bez razloga stadion Mančestera "Teatar snova", a ako ovako nastavi, čak i najluđi snovi Šole Šortajera mogli bi da postanu realnost. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading