MENDIJETA ZAPALIO VALENSIJU: Srpski BOMBARDER na "Mestalji"!

Autor:

Sport

25.02.2021

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se legendarni Španac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion "Mestalja" - dom fudbalera Valensije

Legendarni španski fudbaler Gaiska Mendijeta pohvalno je govorio o vezisti Valensije Urošu Račiću, a naročito je istakao njegov razoran udarac koji je demonstrirao u Madridu protiv lidera Primere Atletika.

Sjajan je fudbaler Uroč Račić. Fizički izuzetan, više defanzivni nego ofanzivan, a Valesnija baš i nema takve igrače koji mogu da odgovore zahtevima na poziciji zadnjeg veznog. Izvanrednim udarcem sa velike udaljenosti, protiv Atleitka, pokazao je sposobnost da daje golove, videlo se i na nekim utakmica pre gostovanja u Madrdu da ima snažan šut i to koristi kad se nađe u blizini kaznenog prostora - rekao je Mendijeta, a zatim je podvukao transformaciju bivšeg igrača Zvezde kao defanzivnog veznjaka.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Ilić i Uroš Račić

Može da bude od velike koristi prilikom prekida. Visok je, snažan i dominantan u vazduhu. Doneo je Valensiji ono što nije imala na poziciji centralnog veziste. Naravno, golovi podižu samopouzdanje i igraču i ekipi, a verujem da ćemo ga do kraja seozne sve češće gledati u izdanjima kakva je pružao u bliskoj prošlosti - jasan je Španac.

Podsećanja radi, Račić (22) je minulu sezonu proveo u portugalskom Familikaou, gde se potpuno afirmisao, a trener Valensije Havi Garsija mu je u 18 navrata ukazao šansu u La ligi, uz još četiri nastupa u Kupu kralja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading