HIT-FOTKA LEGENDI S PATRIJARHOM: Dule Savić otkrio, Porfirije voli Zvezdu!

Autor:

Sport

25.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavnim ustoličenjem Porfirija (59) za patrijarha Srpske pravoslavne crkve naš narod dobio je naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja, a bliska veza našeg 46. po redu verskog poglavara i Crvene zvezde ovekovečena je i jednom fotografijom, na kojoj su legende s Marakane.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Patrijarh Porfirije

Naime, uz Porfirija, u društvu su Dragan Džajić i Dušan Savić, koji za Srpski telegraf otkriva sve detalje.

- Fotografija je nastala u junu 2018. u Zagrebu. Naime, Zvezdini veterani učestvovali su na velikom turniru u Savičenti, mestašcetu udaljenom oko 20 kilometara od Pule, a Dragan Džajić i ja smo zajedno putovali automobilom. Odlučili smo da svratimo na dva dana u prestonicu Hrvatske, a tamo nam je domaćin bio tadašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, kao i gradonačelnik Milan Bandić. Bilo smo u sjajnom i brojnom društvu, a uslikao sam se s Džajom i Porfiriijem, kog poznajem bar 20 godina - rekao je Savić za naš list i pojasnio bliskost novim poglavarom SPC, koji je simpatizer crveno-belih.

 

 

- Moja supruga Marina je još od devedesetih sarađivala sa Porfirijem i pozivala ga u emisije, dok je on venčao mog starijeg sina Uroša. Takođe, krstio mi je i unuče, čiji su roditelji Vujadin i Mirka. Porfirije voli Crvenu zvezdu, premda mi nije poznato da je ikada išao na utakmice - zaključio je legendarni golgeter sa Uba.

RepublikaFoto: Starsport

Mamić: Čestitao sam Porfiriju ustoličenje

Kontroverzni Zdravko Mamić (61), bivši predsednik zagrebačkog Dinama, istakao je da je srećan zbog izbora Porfirija na mesto patrijarha SPC, te da ga je ovaj pozvao ubrzo po ustoličenju.

- Gledao sam prilog sa inauguracije, gde Porfiriju čestitaju državnici i velikodostojnici, te sam pomislio da moram da nađem način da mom prijatelju čestitam izbor. Nije prošlo ni pola sata od ustoličenja, zazvonio mi je telefon i javio se baš Porfirije Perić. Pozvao me Dule Savić i prosledio mi Porfirija, koji je obećao da će se moliti za mene - obelodanio je Mamić, koji se nalazi u izgnanstvu u Međugorju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading