ŠTA JE, BRE, OVO?! Srbija je ovo dugo ČEKALA, Piksi najavio RADIKALNU PROMENU!

Autor:

Sport

22.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se novi selektor "orlova".

RepublikaFoto: Starsport
Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Posle dva meseca čekanja i odlaska Ljubiše Tumbakovića, Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji naše zemlje Dragan Stojković Piksi (55) pokušaće da vrati veru nacije u državni tim i obraduje nas, pre svega, plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine. Legendarna desetka obećala je da će poginuti za svoju Srbiju, ali da to moraju i igrači da urade na terenu.

- Godinama živim u Parizu, imam nekoliko pasoša, ali nisam Francuz ili Amerikanac. Moj gen je ovde, kao i emocija. Ako ja mogu da se borim za svoju zemlju, da za nju sutra život dam, moraće i moji momci. Ja ću to da sprovedem u delo, to je sigurno - rekao je Piksi tokom gostovanja na TV Prva.

Novi vođa "orlova" dodao je da igrači treba da promene razmišljanje kada dobiju poziv za nacionalni tim i da znaju šta su prioriteti.

- Na okupljanju želim da im kažem da su grb, zastava i himna nešto najsvetije i zašto su izabrani. Da to brane! To je prioritet nad prioritetima - istakao je selektor reprezentacije Srbije.

Dragan: Porodica je presudila, ona je moj motor i motivacija!

Dragan Stojković je rekao od čega zavisi koliko će ostati na mestu selektora i da porodica ima veliki udeo u njegovim odlukama.

- Zavisi od mnogo stvari, kako se osećaš, da li imaš podršku i rezultate. Da li te život pored fudbala ispunjava, da li je porodica srećna. Ovu odluku nisam doneo sam, sve ih donosim u razgovoru s porodicom. Ozbiljan sam, to je, prema mom mišljenju, motor svega. Da nemam podršku porodice, nikada ne bih prihvatio ovako nešto. Kada oni kažu da misle da treba i da idem samo napred, onda je moja motivacija u stratosferi - iskren je Piksi.

Na pitanje kako mu trenutno izgleda nacionalni tim i da li će biti promena, bivši trener Nagoje i Gvangžu R&F rekao je da će iznenaditi sve rotacijama.

- Kada odgledaš ono protiv Škotske, zapitaš se: "Šta je, bre, ovo?" Odigrali smo ležerno, mora da se probudi u njima neki žar, mora ta krv da vri. Što se tiče promena, bićete iznenađeni. To su promene za dobro tima, kolektiva i atmosfere, za dobro grupe - zaključio je Piksi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading