FUDBAL JE BAŠ SUROVA IGRA: Vest Hem pobedio Totenhem, Sparsi zaslužili barem bod!

Autor:

Sport

21.02.2021

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Vest Hema savladali su na svom terenu Totenhem sa 2:1 u okviru 25. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Vest Hem se vratio na četvrto mesto i nalazi se ispred Liverpula i Čelsija i na samo bod od Mančester junajteda i Lestera. Nastavlja se pohod "čekićara" ka Ligi šampiona. Totenhem ostaje na devetom mestu sa 36 osvojenih bodova.

Čekićari su poveli već na samom startu meča, kad je Antonio iz dva puta uspeo da savlada Ljorisa.

Kejn je propustio veliku priliku u 13. minutu, da bi Ljoris odlično odbranio udarac Dosona u 38. minutu. Istakao se i Lukaš Fabijanski, koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena odbranio odličan udarac Kejna.

Prednost Vest Hema duplirao je sjajni Džesi Lingard u 47. minutu, na asistenciju Pabla Fornalsa.

Usledili su žestoci napadi Totenhema, za koje je na startu drugog poluvremena zaigrao Geret Bejl. Velšanin je odigrao savršen meč i najbolji utakmicu od povratka u Severni London.

Upravo je Bejl asistirao iz kornera Mouri, koji je glavom smanjio na 2:1. Totenhem je nastavio sa žestokim napadima.

Kejnov pas je u poslednjoj sekundi izbacio Rajs, a u nastavku akcije Bejl je pogodio prečku. U nastavku Sparsi su imali još nekoliko prilika, a najbolju Son kad je u nadoknadi pogodio stativu.

Na kraju pobeda Vest Hema, nezaslužena. Domaćin je imao samo četiri udarca na gol, naspram Totenhemovih 20, ali statistika nije presudna, pa tri boda ostaju Mojesovom timu. Škot je tako po prvi put u karijeri savladao Žoze Murinja, tek iz 16. pokušaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Batoosh

21.02.2021 15:45

Gospodine, jasno nam je da ste veliki fan Totenhema, ali "What do we think of shit? Tottenham! What do we think of Tottenham? Shit! Thank you! Thats alright! WE HATE TOTTENHAM WE HATE TOTTENHAM WE HATE TOTTENHAM WE HATE TOTTENHAM