JOVIĆ I KOSTIĆ NOKAUTIRALI BAJERN: Evropski šampion PAO u Frankfurtu!

Autor:

Sport

20.02.2021

16:28 >> 16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pravde drame.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Luke Jovića sa saigračima iz Ajntrahta na meču protiv Bajerna

Fudbaleri Ajntrahta savladali su minhenski Bajern u 22. kolu Bundeslige u Frankfurtu rezultatom 2:1 (2:0).

Od prvog minuta u sastavu "orlova" našli su se reprezentativci Srbije Luka Jović i Filip Kostić, a domaćin je do tri boda došao zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu koje su rešili u svoju korist sa dva pogotka viška.

Kostić je u 12. minutu susreta sjajnim ubacivanjem sa levog boka upisao svoju devetu prvenstvenu asistenciju u šampionatu Nemačke, a precizan je bio Kamada za 1:0. U 31. minutu viđen je možda i najlepši detalj na meču kada je Junes ispalio pravi projektil čime je savladao Manuela Nojera i duplirao vođstvo Ajntrahta.

Usledila je prava ofanziva Bavaraca koja je rezultovala samo jednim golom. Sane je odlično prošao po desnoj strani, sa nekoliko driblinga je promešao čuvare, pa je pronašao Levandovskog u srcu kaznenog prostora kome nije bilo teško da savlada Trapa.

Jović je odigrao 68 minuta pre nego što ga je zamenio Ilsander, a Kostić je imao veliku šansu da u 90. minutu postigne pogodak, ali je Nojer izbacio loptu u korner.

Ajntraht je sada četvrti u prvenstvu Nemačke, dok je branilac titule ozbiljno ugrožen od strane Lajpciga koji u nedelju gostuje Herti u Berlinu. Bavarci imaju 49 bodova i meč više, a drugoplasirani tim Superlige je trenutno na 44. Čeka nas dramatićna borba za "salataru", tu nema dileme...

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading