LIGA ŠAMPIONA SE VRATILA NA VELIKA VRATA: Mbape PREGAZIO očajnu Barselonu, Liverpul surovo kaznio greške Lajpciga u komšiluku!

Autor:

Sport

16.02.2021

19:00 >> 21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri PSŽ-a savladali su Barselonu na Kamp Nou sa 4:1, dok je Liverpul bio bolji od Lajpciga u Budimpešti sa 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera PSŽ-a

Parižani su stigli do velikog trijumfa u Španiji i skoro sigurno obezbedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Katalonci su poveli preko Lionela Mesija, ali su izabranici Maurisija Poketina posle primljenog gola zaigrali mnogo bolje i zahvaljujući Kilijanu Mbapeu, koji je postigao het-trik, upisali ubedljivu pobedu.

Prvu kakvu takvu šansu propustio je Grizman, a onda je Ikardi promašio zicer. Traljavo je uputio udarac, doduše prevario Ter Štegena, ali je Pedri lako otklonio opasnost.

U 26. minutu morao je da radi VAR. De Jong je sa leđa bio sapleten od strane Kimpembea, a sudija Kujpers je sačekao odluku iz sobe i potvrdio svoju odluku – penal. Najstrožu kaznu je u gol rutinski, autoritativno, pretvorio Lionel Mesi.

Ipak, do kraja poluvremena PSŽ stiže do izjednačenja. Sjajna kombinacija Kurzave i Veratija, a potom i dribling Mbapea uperen ka Lengleu bili su uvertira za uspešan finiš. Na semaforu je pisalo 1:1.

Do kraja poluvremena bliži golu su bili gosti. Na pretnju Grizmana, uzvratili su redom Kurzava, Ken, Ikardi.

PSŽ je bolji bio i na otvaranju drugog dela igre, a prvu šansu posle pauze je imao Mojza Ken. Međutim, Ter Štegen je sjajno reagovao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Preokret je stigao u 65. minutu, kada je Florenci sa desne strane vratio u srce šesnaesterca, Pike je intervenisao ispred Ikardija, ali je lopta stigla do Mbapea, kome nije bilo teško da još jednom savlada Nemca na golu Barse.

Poćetinovi izabranici se nisu zadovoljili vođstvo, već su nastavili sa napadima. U 70. minutu su stigli do novog pogotka. Paredes je centrirao iz slobodnog udarca, Mojza Ken je pobegao Lengleu, a onda slavom savladao Ter Štegena.

PSŽ je prepustio inicijativu Barseloni od tog trenutka, međutim, napadi domaćih bili su jalovi. To su iskoristili Parižani i u 85. minutu pokrenuli munjevitu kontru, koju je završio Mbape svojim trećim pogotkom.

Revanš je na programu 10. marta u Parizu.

U drugom meču večerašnjeg programa Liverpul je sa 2:0 savladao Lajpcig na neutralnom terenu u Budimpešti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Redsi su iskoristili dva ogromna kiksa nemačkog predstavnika i tako upisali sigurnu pobedu koja im garantuje mirniji revanš na Enfildu.

Prvo je kapiten Marsel Sabicer dao katastrofalnu loptu iza svoje odbrane i "spojio" Mohameda Salaha sa nemoćnim Peterom golmanom Gulačijem. Egipćanin je to lako realizovao za 0:1. Igrao se 53. minut.

Pet minuta kasnije kardinalnu grešku pravi i mladi Mukiele, koji se okliznuo. Znatno iskusniji Sadio Mane je to iskoristio i poput Salaha rutinski odradio završnicu.

Lajpcig će moći da žali za stativom Danija Olma iz petog minuta i u toj situaciji je bio najbliži da savlada Alisona Bekera, iako je zicer u nadoknadi promašio Hvang.

Iako je pružio sasvim dobar otpor na kraju je tim Julijana Nagelsmana izgubio od iskusnijeg Liverpula, koji je već jednom nogom među osam najboljih u Evropi.

Čini se da je revanš 10. marta samo formalnost.

Tokove utakmica mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

BARSELONA - PSŽ 1:4 (1:1)

LAJPCIG - LIVERPUL 0:2 (0:0)

II POLUVREME

Kraj mečeva. PSŽ je deklasirao Barselonu u gostima sa 4:1, a Liverpul je savladao Lajpcig u Budimpešti sa 2:0.

85. minut - GOOOOOL - PSŽ je sve rešio, vodi sa 4:1. Mbape je uništio Barselonu, het-trik Francuza na Kamp Nou.

70. minut - GOOOOOL - PSŽ stiže do 3:1. Posle dva gola Mbapea, u strelce se upisao Ken. Parižani sad imaju kapitalnu prednost na gostovanju Barseloni.

65. minut - GOOOOOL - PSŽ preokreće na 2:1. Florenci je lepo istrčao, vratio loptu u sredinu šesnaesterca, gde Mbapeu nije bilo teško da još jednom savlada Ter Štegena. Gledao se VAR, ali odluka se nije promenila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

58. minut - GOOOOOL - Liverpul vodi sa 2:0. Posle Salaha pogađa i Mane, velika prednost za Klopa i izabranike. 

53. minut - GOOOOOL - Liverpul vodi sa 1:0. Lajpcig je kažnjen za promašaj Nkunkua, Salah je strelac vodećeg gola za Redse. Sve mu je kumovala greška Sabicera. 

47. minut - Nkunku je propustio veliku šansu za Lajpcig, Alison se istakao sjajnom odbranom.

46. minut - Krenula su druga poluvremena prvih mečeva 1/8 finala Lige šampiona.

I POLUVREME

Kraj prvog poluvremena. Barselona PSŽ 1:1, Lajpcig Liverpul 0:0.

32. minut - GOOOOOL - PSŽ poravnava na 1:1. Ekspresan odgovor Parižana, Mbape je lepo pogodio na asistenciju Veratija.

26. minut - GOOOOOL - Barselona vodi sa 1:0. Vodeći gol postigao je Mesi sa bele tačke. Kimpembe je oborio De Jonga, a penal je potvrđen uz pomoć VAR tehnologije.

24. minut - Dobra šansa za Liverpul, Mane šutira preko gola. 

19. minut - Obrukao se Ikardi, iz izgledne pozicije šutirao je veoma loše. 

14. minut - Grizmanov udarac zaustavlja Navas. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

5. minut - Dani Olmo je imao veliku šansu, ali je pogodio samo stativu 

1. minut - Krenuli su mečevi u Barseloni i Budimpešti.

Uvod

20:40 - Kao što je poznato PSŽ večeras igra bez Nejmara, koji se oporavlja od povrede.

20:00 - Poznati su i sastavi timova

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading