BARSA IGRA MEČ GODINE, A U KATALONIJI SE PRIČA O NAMEŠTANJU! Poznati novinar otkrio šta se "valja iza brega"

Autor: Republika

Sport

16.02.2021

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trese se Katalonija, ali ne zbog utakmice sa Pariz Sen Žermenom

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nema mira u Barseloni! Lionel Mesi i kompanija večeras igraju protiv Pariz Sen Žermena prvi meč osmine finala Lige šampiona i to je utakmica godine za Katalonce. Međutim, danas se gotovo jednako kao o utakmici priča i o predstojećim izborima za predsednika kluba i to zbog sumnji u regularnost.

Naime, novinar Adrijan Sančez je otkrio detalj koji je podigao prašinu pred izbore koji su zakazani za 7. mart. Prema njegovim informacijama, "sosiosima" (članovima kluba) koji imaju pravo glasa stiglo je obaveštenje o načinu glasanja putem pošte, koje je prvi put organizovano zbog pandemije koronavirusa.

U tom zvaničnom mejlu i pozivu na glasanje za predsednika Barselone, navodi se da u svakom delu grada u kancelarije stižu glasački listići na njihovo ime, koje oni potom pokupe, glasaju i pošalju nazad. Međutim, problem je jedan deo saopštenja u kojem piše da postoji i "pomoć treće osobe" prilikom slanja glasačkih listića. 

Navodi se da ta "treća osoba" može da pokupi kovertu s glasačkim listićem "sosiosa", nakon što on završi s glasanjem i da je odnese na potrebnu adresu. Ovime je praktično omogućeno da listić prođe kroz više ruku, što otvara ogroman prostor za malverzacije, krađu glasova i sve ostale nezakonite radnje, o kojima se već neko vreme spekuliše u Kataloniji.

Prema svim anketama, apsolutni favorit na predstojećim izborima je Đoan Laporta, ispred Tonija Freikse i Viktora Fonta. Laporta je imao preko 10.000 potpisa "sosiosa" za podršku da izađe na izbore, dok su Font i Freiksa zajedno imali tek nešto više od 6.000. Praksa na dosadašnjim izborima pokazala je da kandidat sa ovako velikom razlikom u broju potpisa u odnosu na ostale uvek pobeđuje. Međutim, tada se glasalo na licu mesta, bez slanja listića poštom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading