DUŠAN BASTA ZNA ŠTA ZVEZDI TREBA: Ratovao sa Milanom 2006, Pioli mu bio trener, a SADA POMAŽE CRVENO-BELIMA pred najveći evropski izazov!

Autor:

Sport

12.02.2021

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Basta oglasio se kako bi pomogao četi Dejana Stankovića da prođe bolje protiv Milana nego što je njegova generacija davne 2006. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Basta u dresu Crvene zvezde

Žarko je želela Zvezda da izbaci "rosonere" tada, ali je ipak poklekla na poslednjem koraku pred ulazak u Ligu šampiona.

Na njihovu žalost, Basta i drugovi suočili su se sa jednim od najjačih sastava Milaneza ikada, čega je i on svestan.

Logično je da smo gajili nadu, ali kad sada vratim film – Milan je bio prejak! Ozbiljna ekipa na svakom mestu, nije čudo da su posle pobeda nad nama osvojili Ligu šampiona – istakao je Dušan Basta.

Da je format bio drugačiji, Zvezda bi možda i tada napravila veći uspeh.

Naleteli smo na drim-tim Milana, jedan od najboljih u istoriji kluba, a i PSV je bio sjajan. Šteta je što se kvalifikacije nisu igrale u ovom formatu, možda bi uspeli da se provučemo - dodaje on.

Poslednju veliku pobedu nad Italijanima Crvena zvezda je ostvarila 1. decembra 2005. godine, kada je u grotlu Marakane pala Roma.

Tada je Žigić majstorski doneo prednost projektilom sa distance, a ukoliko crveno-beli žele pobedu, takvi potezi moraće da se ponove, smatra nekadašnji fudbaler Lacija.

Da bi se savladao Milan biće potrebno i više dobrih poteza nego tada protiv Rome. Kako bi se savladale velike ekipe osim žara neophodno je i da se slože kockice, dogodi doza sreće - mišljenja je naš internacionalac koji je na "čizmi" bio od 2008. do 2019. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Basta u dresu Lacija

Ne povlači paralelu između tadašnje Rome i današnjeg Milana.

Teško je povlačiti paralelu pri takvoj vremenskoj distanci. Roma je bila dosta jaka, a današnji Milan je vrhunski tim - ističe miljenik "Delija".

Donekle je iznenađen što je Milan lider u Seriji A, ali ne previše.

Jeste donekle iznenađenje. Sada posle mnogo vremena imaju tim da napadnu skudeto. Prethodnih sezona kao oni koji bi mogli da prekinu dominaciju Juventusa figurirali su Lacio i Napoli. Čekalo se da Juve malo padne, ne bude praktično nepobediv. Mislio sam da će Inter da vodi trku, uložio je mnogo. Italijansko prvenstvo je baš neizvesno - smatra momak koji je svojevremeno "furao" duge zlatne lokne poput Pavela Nedveda.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Dušan Basta

Trenera Piolija i njegovu filozofiju vidi kao najjaču stranu Milana.

 Pioli je vrhunski stručnjak, sa sjajnom filozofijom. Bio mi je prvi trener u Laciju, stigli smo u isto vreme u klub. Ja sam tada prešao iz Udinezea. Možda budem otišao da ga pozdravim kad stignu u Beograd, mada je sve sada teško zbog epidemioloških mera i ograničenosti kontakata - dodaje o svom bišvem treneru fudbaler koji deluje po desnoj spoljnoj strani terena.

 

U Laciju je promenio dva trenera, ali je Pioli po njegovom mišljenju bio bolji.

To pokazuje koliko su dobri treneri. I sa Piolijem smo imali super rezultate, bili treći i izašli u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tada u elitno evropsko takmičenje nisu išla direktno po četiri iz najjačih evropskih liga. Izgubili smo od Leverkuzena. Stalno smo igrali ofanzivno, pa nije bilo protivnika koga nismo mogli da dobijemo u tom periodu - zaključio je Dušan Basta u razgovoru za "Sportski žurnal".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading