ZDRAVKO MAMIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbija ima bolje igrače od Hrvatske - Zvezda je bila na respiratoru dok nije došao Terzić!

Autor:

Sport

06.02.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić uporedno je govorio o srpskom i hrvatskom fudbalu i apostrofirao rezultate koje je ostvarila Crvena zvezda po dolasku Zvezdana Terzića u klub.

Zdravko Mamić

U intervjuu za "Blic" istakao je Srbija ima više talentovanih fudbalera od Hrvatske, ali joj nedostaju pregovarači i osobe koje mogu da kažu ne.

Dao je primer da je nedavno Dinamo odbio ogromne ponude za Majera, Oršića...

- Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrvhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama. Ko od njega kupuje igrača - dobije slom živaca. Ali, on uvek ima robu. Dakle, bitno je ceniti sebe. I ne ići na prvu loptu. Jako ja važno da imaš snage da kažeš - ne!- naveo je Zdravko Mamić za "Blic".

 

 

 

Mamić ističe da redovno prati dešavanja u srpskom fudbalu i da je stalno u kontaktu sa ljudima iz Zvezde, izgubio je vremenom s Partizanom, a veoma ceni i Zorana Lakovića koji je već godinama visoki funkcioner u UEFA.

- Za mene je on fudbalski div i institucija. Ja sam kao Hrvat ponosan na njega, a kamoli vi u Srbiji. Savet od njega uvek imam pravi- rekao je Mamić i dodao:

- Inače, kad god se povoljno završi utakmica Zvezde u Evropi, ja već zovem i čestitam. Posle Dinama, uvek ću navijati za svaki klub sa ovih prostora- poručio je poznati hrvatski sportski radnik i potom pohvalio rad u Crvenoj zvezdi.

- Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdan Terzić

- Verujte, kada bi se nekim čudom dugovi likvidirali, Zvezda bi se sigurno vratila na staze slave. Taj klub je institucija. Koristim priliku da čestitam Terziću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili. On sam nije Zvezda, ali je, priznaćemo, sve pokrenuo nabolje.

Da li bi u tom slučaju Zvezda mogla da prođe Milan u Ligi Evrope?

- Ne treba tu očekivati čuda. Milan je konačno hit u Italiji i Evropi, vraća se tamo gde mu je i mesto, iza njega su sada Juventus, Inter, Napoli... Upravo u ovom razdoblju virusa korona, gde nema gledalaca, ne bi se trebalo predati, već hrabro ući u taj dvomeč. Znate, jači često potceni slabijeg i misli da će mu to biti samo još jedan običan dan u kancelariji. Nije Zvezda bez šansi- zaključio je Mamić za "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading