POKLONČINA ZA ORLOVE: Srbiji OTVORENA vrata Svetskog prvenstva u Kataru 2022!

Autor:

Sport

05.02.2021

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija bi mogla da profitira.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Klubovi Premijer lige, prema novom pravilu uvedenom zbog koronavirusa, mogu da spreče svoje fudbalere iz Portugala i Južne Amerike da igraju za svoje reprezentacije tokom martovskih kvalifikacija z SP.

Ova vest izaziva posebnu pažnju jer je Portugal rival Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Meč između Srbije i Portugala na programu je 27. marta u Beogradu. 

Klubovi su obično dužni da fudbalere puste da igraju za svoje nacionalne timove u takmičarskim utakmicama. Međutim, FIFA je proširila pravilo izuzeća uvedeno kao odgovor na pandemiju Covid-19. Novo pravilo omogućuje klubovima da spreče odlazak igrača u određenim situacijama, na primer ako postoji obavezni karantin od pet dana ili više po povratku.

Vlada Velike Britanije sačinila je "crvenu listu" i svako ko se vrati iz jedne od tih zemalja, među kojima su Porugal, čitava Južna Amerika i delovi južne Afrike, mora da provede 10 dana u karantinu.

Ukoliko klubovi zabrane svojim igračima da putuju na mečeve nacionalnih timova Srbija bi dosta porasle šanse u duelu sa Portugalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruno Fernandeš i Kristijano Ronaldo

Naš rival bi tako ostao bez Bruna Fernandeša i Bernarda Silve, što je svakako ogroman hendikep za šampiona Evrope. Pored Portugalaca problem bi mogli da imaju i Brazilci, čiji brojni reprezentativci igraju u Premijer ligi.

Potencijalna pobeda u tom meču našem timu bi donela ogroman korak ka plasmanu na SP u Kataru 20220. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

06.02.2021 18:51

Odavno nisam pročitao veću glupost