DERBI OPRAVDAO SVA OČEKIVANJA: Ronaldo POKORIO Đuzepe Meacu, SAMOUBISTVO Intera!

Autor:

Sport

02.02.2021

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Juventusa savladali su Inter u Milanu sa 2:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldo slavi gol

Stara dama se tako osvetila milanskom velikanu za nedavni poraz u Seriji A. Revanš je na programu za sedam dana.

Pobedu Juventusa posle preokreta doneo je Kristijano Ronaldo, koji je postigao oba gola, nakon grešaka defanzivaca Intera.

Prvo je u 25. iskoristio penal koji je načinio Jang, da bi desetak minuta kasnije pogodio posle greške Bastonija.

Vodeći gol za domaće postigao je Lautaro Martinez, a u ulozi asistenta bio je Nikolo Barela.

Utakmica je krenula u veoma sporom ritmu i niko nije mogao da očekuje da će u prvih 45 minuta pasti čak tri gola.

Prvi su do gola stigli domaći. Nikolo Barela je prošao po desnoj strani, poslao loptu u šesnaesterac, a Lautaro Martines ispred Matijsa de Lihta šutirao i postigao gol. Čini se da je Đanluiđi Bufon morao bolje da reaguje. Lopta mu je prošla kroz ruke.

Juventus je do izjednačenja stigao petnaestak minuta kasnije, nakon jako loše reakcije Ešlija Janga i nepotrebno guranja Huana Kvadrada.Sudija Kalvareze je pregledao snimak i odlučio da svira jedanaesterac. Najstrožu kaznu je autoritativno u gol pretvorio Kristijano Ronaldo, zakucavši loptu u mrežu Damira Handanoviča.

Potpuno samouništenje Intera u prvom delu režirao je Bastoni, koji nije želeo da pusti loptu istrčalom Handanoviču, krenuo je u otklanjanje opasnosti – bezuspešno. Ronaldo je sve to pratio, pokupio loptu, a onda iskosa na prazan gol pogodio mrežu, uz pomoć stative.

Inter je odmah nakon pauze krenuo po izjednačenje, ali to su gosti mogli da kazne. U 55. minutu je šutirao Bernardeski, lopta je zakaćila De Fraja, da bi Handanovič na neverovatan način reagovao i spasao svoj tim.

Slična situacija je bila na drugoj strani, a junak je bio Demiral. Lautaro je šutirao posle greške Bentankura, savladao je Bufona, ali ne i Demirala. Bufon je izjednačenje sprečio u 69. minutu, kada je Darmijan šutirao sa oko sedam metara posle dodavanja Aleksisa Sančesa.

Pokušavali su u finišu Lautaro i Eriksen, nisu uspeli, a novu šansu imaće narednog utorka u revanšu u Torinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading