JOŠ BOLJE VESTI ZA KOŠARKAŠE NA ŽREBU ZA OI: Srbija i u muškoj sekciji IZBEGLI "DRIM TIM", MOGUĆ OKRŠAJ SA VELIKIM RIVALOM!

Autor:

Sport

02.02.2021

10:34 >> 11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije takođe su izbegli SAD na žrebu za OI!

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije dobili su odlične vesti posle žreba za OI!

Iako se košarkaši Srbije još uvek nisu kvalifikovali za Olimpijske igre, poznati su naši potencijalni rivali.

Ako četa Igora Kokoškova uspe da se plasira na ovo takmičenje, tamo će se suočiti sa Australijom i Nigerijom, a možda čak i Hrvatskom!

RepublikaFoto: Starsport
Srbija bi čak mogla i na megdan Hrvatskoj!

Naše košarkašice takođe su izbegle SAD na žrebu, pa sada nade da bi mogli do finala ima još više.

Na tom turniru još će igrati i Nemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil.

Poslednji potencijalni rival je Nigerija.

Ovako izgleda ceo žreb muškog košarkaškog turnira. Oznaka "OQT B" označava kvalifikacioni turnir u Beogradu, "OQT S" u Splitu, dok su "OQT V" i "OQT K" turniri u Viktoriji (Kanada) i Kaunas (Litvanija), prenosi "Mondo".

Inače, zanimljivo je da je Srbija kao potencijalni učesnik iz drugog šešira mogao da ide samo u grupu A ili B jer tamo nije Španija, pa su šanse za meč sa Amerikancima bile 50-50. Ipak, žreb je spojio Srbiju u grupu sa Australijom.

Srbija će prvo morati da prođe kvalifikacije u Beogradu i osvoji turnir kao što su učinili i 2016. godine. "Orlovi" će igrati u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, dok su u drugoj grupi Portoriko, Italija i Senegal. Taj kvalifikacioni turnir se igra od 29. juna do 4. jula.

Reprezentaciji Srbije će, ukoliko se plasira na OI u Tokiju, biti potrebno da budu među prve dve ekipe u grupi ili da makar budu među dve najbolje trećeplasirane ekipe, čime bi obezbedila mesto u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

 

 

 

To je zbog novog sistema, pa se umesto dve grupe sa šest ekipa, sada na OI igraju tri grupe sa četiri tima, kako bi jedna ekipa na turniru mogla da najviše odigra šest mečeva umesto dosadašnjih osam.

Olimpijske igre u Tokiju zakazane su za 23. jul i trajaće do 8. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading