ŠTA ČE BITI SA SP U KATARU? Oglasio se Đani Infantino!

Autor:

Sport

01.02.2021

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa donela je ogromne probleme čitavoj planeti, pa i samom sportu. Igrači i zvaničnici koji budu putovali u inostranstvo na utakmice u kvalifikacijama za SP moraće da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đani Infantino

Ovu informaciju saopštio je predsednik FIFA Đani Infatino.

- Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal - rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svetske zdravstvene organizacije.

Zbog pandemije korona virusa odložene su brojne kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i FIFA mora da pronadje slobodne termine. U Aziji 40 reprezentacija mora da nastavi kvalifikacije, koje su poslednji put igrale u novembru 2019. godine.

U martu će ukupno 135 reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a još 48 ekipa u Kupu afričkih nacija.

RepublikaFoto: Starsport
Nadamo se da ćemo ih gledati u Kataru... Fudbaleri Srbije

- Videćemo gde možemo da igramo, u kojim uslovima - rekao je Infantino i obećao da će to učiniti poštujući jasan zdravstveni protokol.

Mnogi od 3.000 fudbalera će se posle utakmica reprezentacija vratiti u Evropu u svoje klubove.

Upitan da li Fifa očekuje da će stadioni biti puni kada počne Mundijal u Kataru u novembru 2022. godine, Infantino je rekao: "Da. Moramo to da imamo".

- Kovid će do tada biti pobeđen - naveo je Infantino.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading