PONOĆNA TRANSFER EKSPLOZIJA: Srpski VUNDERKIND potpisao za Milan, a za njega niste ni čuli!

Autor:

Sport

01.02.2021

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv transfer u smiraj prelaznog roka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Milana

Mladi srpski fudbaler Miloš Kerkez novi je član legendarnog Milana.

Kerkez ima samo 17 godina i bio je standardan fudbaler mađarskog Đera. Maldini je prepoznao talenat ovog momka, koji baš kao i slavni Italijan igra na poziciji štopera i levog beka.

- Sudbina. Dobili smo priliku da Miloš može da ode u Milan. Rečeno je da će biti član prvog tima i da će raditi uz Tea Ernandeza uz kojeg može mnogo da uči. Dakle, biće drugi levi bek u timu – rekao je Stefanov menadžer Danijel Kapoši.

Kerkez je naravno oduševljen što je dobio šansu da zaigra u tako velikom klubu.

- Veoma sam zahvalan svojim trenerima u Đeru, posebno Peteru Starku i Šandoru Čatou što su brinuli o mojoj karijeri tamo i pronašli mi poziciju na kojoj se najbolje snalazim. Ne samo da sam postao bolji fudbaler, već su mi se i razmišljanja promenila. Period karantina tokom pandemije koronavirusa koji sam proveo sa starijim igračima mi je mnogo pomogao u tom sazrevanju. Đer je postao moja druga porodica i nikada neću zaboraviti šta mi je pruženo - rekao je Kerkez.

 

 

Nedavno se za njegove usluge raspitivao Juventus. Kerkez je priznao da je navijač "stare dame" od malena, ipak na kraju je završio na "San Siru".

- Istina je, navijam za Juventus od malena, ali sada je situacija ipak drugačija i nadam se da će Milan biti taj koji će biti prvi na kraju sezone. Paolo Maldini je za mene najbolji levi bek ikada, a Teo Ernandez je jedan od predvodika današnje generacije. Zanimljivo da i Ernandez ima dvostruko državljanstvo kao i ja.

Odmah je usledilo pitanje i koju će reprezentaciju odabrati budući da ima i srpsko, ali i mađarsko državljanstvo.

Razgovarao sam o tome ranije sa porodicom i odluka je bila jednoglasna. Definitivno ću odabrati reprezentaciju Mađarske. Za tu odluku zaslužan je moj boravak u Đeru – zaključio je Kerkez.

Kerkez je ove sezone u dresu Đera odigrao 16 mečeva za prvi tim i upisao je jednu asistenciju!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading