EVROPSKI FUDBAL SE MENJA IZ KORENA UZ AMIN UEFA: Liga šampiona je na SAMRTI, stiže novo takmičenje u kojem neće biti srpskih klubova!

Autor:

Sport

29.01.2021

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve će se promeniti.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Superliga najbogatijih klubova Evrope je tema o kojoj se priča već godinama, UEFA je dugo odolevala, ali je na kraju morala da popusti.

Španski list AS donosi ekskluzivu da će se najkasnije 2024. godine, a možda već 2022. ili 2023, krenuti takmičenje pod nazivom Super Liga šampiona!

To znači da će trenutni format Lige šampiona biti ugašen. U novom će biti mesta samo za najzvučnije i najbogatije, dakle srpski klubovi neće imati nikakvu šansu da učestvuju u njemu.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin pregovara sa najvećim klubovima Evrope i još se samo čeka pristanak najvećeg među njima – Real Madrida!

Pristanak su već dali Mančester junajted, Juventus, PSŽ i za mnoge iznenađujuće - turski Fenerbahče. Čeferin je dugo bio protivnik ovakve lige, ali pod sve većim pritiskom klubova je popustio.

RepublikaFoto: youtube.com/SoccerTV

Prvobitan plan je da to bude devetogodišnji projekat i to kao se sve strane slože već od naredne godine. Vlasnička struktura bi bila izmešana sa klubovima i UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading