ZBOG NJEGA SRBIJA NIJE OTIŠLA U BRAZIL: Posle osam godina Šimunić otvorio dušu i ŠOKIRAO priznanjem o brutalnom startu nad Sulejmanijem!

Autor:

Sport

28.01.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad će postati još omraženiji nego što je bio.

RepublikaFoto: Starsport
Start za zatvor Šimunića nad zahuktalim Sulejmanijem

Bivši fudbalski reprezentativac Hrvatski Josip Šimunić nije jedan od omiljenijih likova u Srbiji.

Šimunić, koji je tokom karijere koketirao sa ustaškim pozdravom, i završio na sudu zbog usklika "Za dom spremni", najviše je ostao upamćen po pogibeljnom startu nad Miralemom Sulejmanijem u duelu Srbija - Hrvatska 2013. godine u Beogradu.

Feliks Brih, kojeg smo kasnije zamrzeli, mu je odmah pokazao direktan crveni karton, ali je to bila slaba uteha za Srbiju koja je pobedom u tom meču mogla da se umeša u borbu za plasman na SP u Brazilu.

Koliko si davao za Hrvatsku moglo se videti na toj utakmici. Ni sekundu se nisi dvoumio kada je trebalo da napraviš crveni karton da se spasi rezultat, da ne izgubimo - bilo je pitanje Šimuniću koji je gostovao u podkastu SuperSportske.

- To je fudbal. Mnogi treneri danas govori o sastavima i načinima igre. Međutim, fudbal je trenutak, situacija. Neko pogodi s odlukom pa napravi ono što je trebalo, neko to ne napravi. Kad nešto moraš, nije ti teško to da napraviš - rekao je Šimunić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miralem Sulejmarni

Hrvatima je bod u Beogradu maltene i doneo plasman u Brazil, a pitanje je šta bi se na kraju desilo u grupi da je Sulejmani eventualno postigao gol i doneo nam veliku pobedu.

Igrali smo s Belgijom kod kuće, ali bili smo sigurno drugi. I sada, 1:1 u 81. minutu... Da sam ja stao 5-6 metara ispred, što sam i trebao, to se ne bi dogodilo. Međutim, bilo je kako je bilo. Hvala Bogu, bodom smo ušli u baraž i izborili SP. Svako daje sve od sebe za nacionalni dres. Onaj ko to ne daje, tamo mu nije mesto.

Sa Sulejmanijem se posle brutalnog starta nije čuo, ali ga je znao i pre tog duela na Marakani.

- Upoznali smo se još ranije, kada smo se suočili u Ligi šampiona, dok sam igrao u Dinamu, a on u Ajaksu. Dobar je momak, inače ima i rodbinu tu u Zagrebu - rekao je Šimunić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading