"DELIJE" U EKSTAZI: Evo kada DEBITUJE najveće Zvezdino pojačanje!

Autor:

Sport

28.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pisanje Srpskog telegrafa od srede ( tekst "Zvezdo, gde su ti novci", u kom se kritikuje uprava crveno-belih, koja nema novac da dovede igrača iz Serije B) urodilo je plodom!

Pipo Falko

Prema ekskluzivnim saznanjima našeg lista, čelnici Crvene zvezde generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela pronašli su novac za angažovanje Filipa Falka (28), kapitalnog pojačanja na poziciji ofanzivnog veziste iz redova Lećea.

Šampion Srbije platiće italijanskom drugoligašu milion evra u tri rate, dok nekadašnjeg mladog reprezentativca Italije na Marakani čeka ugovor na tri i po godine, uz platu od 600.000 evra na godišnjem nivou. Po toj sumi biće jedan od najplaćenijih u redovima crveno-belih, zajedno s kapitenom Milanom Borjanom, Aleksandrom Kataijem i El Fardu Benom.

LEKARSKI PREGLEDI

Epilog skoro jednomesečnih pregovora sigurno raduje i trenera Dejana Stankovića, koji će na popularnog Pipa moći da računa odmah jer će se brzonogi kreativac danas pridružiti novim saigračima na pripremama u turskom Beleku. On će tamo odraditi i sve potrebne lekarske preglede i, ukoliko sve bude u redu, zvanično će se obavezati na vernost učesniku šesnaestine finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Mrkela, Stanković i Terzić

Stručni štab je srećan i zbog forme ofanzivca koji je u punom treningu od početka sezone i sigurno neće zaostajati po tom pitanju. Ipak, malo je verovatno da će zaigrati u današnjoj pripremnoj utakmici Crvena zvezde protiv makedonske Akamedije Pandev (Arena sport 1, 15.00).

PALA KONKURENCIJA

Najverovatnije bismo debi Filipa Falka mogli da očekujemo 31. januara, kada je na programu generalna proba protiv Šahtjora iz Donjecka pred nastavak Superlige Srbije.

 

Koliko su čelnici Crvene zvezde odradili odličan posao zbog transfera ofanzivnog veziste, govori i podatak da je on odbio mnoge zainteresovane klubove koji imaju, pre svega, veću platežnu moć od crveno-belih. Filipo Falko je bio velika želja Kaljarija, zatim je na vrata Lećea pokucala i Fjorentina. Konkurisao je i Sasuolo, kao i pojedini turski klubovi, ali najozbiljniji je bio i El Hilal. Ipak, Italijan koji je ove sezone odigrao deset utakmica i upisao po dva gola i asistenciju odlučio se za dolazak u Beograd da bi nastavio karijeru na Starom kontinentu i da zaigra ozbiljne evropske mečeve, kao što su predstojeći dueli sa Milanom.

RepublikaFoto: Starsport

Sanogo Zvezdin do 2023.

Pored transfera Filipa Falka, Crvena zvezda je završila još jedan važan posao u zimskom prelaznom roku. Stameni defanzivni vezista Seku Sanogo (31) ostaje član crveno-belih, a potpisao je ugovor do 2023. On je raskinuo ugovor sa El Itihadom i u redovima šampiona Srbije imaće platu od 300.000 evra godišnje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading