"Jubilarac" kapitena u Južnoj Koreji: BANE PROBIJA "STOTKU"!

Autor:

Sport

14.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnja (12.00, RTS 1) prijateljska utakmica između Južne Koreje i Srbije biće istorijska jer će naš nacionalni tim najverovatnije dobiti još jednog asa koji će probiti magičnu brojku od 100 nastupa u dresu sa državnim grbom!

Ivanović želi da pobedom proslavi ulazak u "Klub 100"

Reč je o kapitenu Branislavu Ivanoviću, koji je u pobedi nad Kinom (2:0) odigrao 99. duel za Srbiju, pa bi, u slučaju da ga vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić ubaci u sastav, mogao da dođe do vrednog jubileja.

U tome su uspela samo dvojica asova: Savo Milošević sa 102 meča i apsolutni rekorder Dejan Stanković sa 103. Iza njih je Ivanović, koji se nalazi ispred dvojice velikana, Dragana Džajića (85) i Dragana Stojkovića (84).

Ivanović bi mogao da prestigne Stankovića i pre Mundijala u Rusiji

Teoretski, kapiten Ivanović mogao bi da stigne, možda čak i prestigne, Dejana Stankovića i pre Mundijala u Rusiji i tako postane igrač sa najviše nastupa za nacionalni tim. O meču sa Korejom za sajt FSS govorili su Ivan Obradović i Nemanja Gudelj.

- Imaju zaista dobre igrače, prva zvezda im je Son iz Totenhema. Sećam se da smo 2011. izgubili rezultatom 2:1. Igraju dosta visoko, imaju dobar presing, veoma su uporni. Neće nam biti lako, ali ukoliko budemo imali pristup kao da je u pitanju kvalifikaciona utakmica, onda neće biti problema - rekao je Obradović.

Gudelj je istakao da "orlove" očekuje mnogo teži duel nego protiv Kine.

- Protiv Južne Koreje će biti mnogo teže, liga im je mnogo jača, taktički su jači, disciplinovaniji. Verujem da ipak možemo da pobedimo i u drugoj utakmici jer na kraju najviše sve zavisi od nas - kazao je Gudelj.

SRPSKI REKORDERI

1. Dejan Stanković 103

2. Savo Milošević 102

3. Branislav Ivanović 99

4. Dragan Džajić 85

5. Dragan Stojković 84

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading