KATALONCI UMALO KO REAL: Barsa se brukala protvi trećeligaša, pa pobedila u produžecima!

Autor:

Sport

21.01.2021

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone plasirali su se u osminu finala Kupa Kralja nakon što su teškom mukom posle produžetaka savladali trećeligaša Kornelju sa 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika bitka vodila se u Kornelji

Ako ništa drugo, Barselona makar nije dozvolila senzaciju, poput večitog rivala Reala u sredu uveče, koji je poražen od trećeligaša Alkojana, ali nije oduševila.

Ronald Kuman izveo je na teren gotovo kompletnu drugu postavu, pojačanu sa Grizmanom, Brajtvajtom i Angleom, ali su silni napori čekali Katalonce ne bi li obezbedili plasman među 16 najboljih.

Morali su posle 0:0 u 90 minuta da igraju dva produžetka i konačno su nekako u 102. minutu uspeli da dođu do gola. Usman Demebele se odlučio na udarac sa 18 metara, lopta je završila u mreži i tako je Barsa rešila velike muke u ovom meču. U prvom minutu nadoknade drugog produžetka, mrežu Kornelje zatresao je i Martin Brajtvajt za konačnih 0:2.

Nije moralo da bude tako jer su imali sasvim dovoljno prilika da mirno reše utakmicu i u regularnom toku. Neverovatno zvuči da su igrači "blaugrane" prokockali čak dva penala, u 39. i 80. minutu. Prvi put je neuspešan sa 11 metara bio Miralem Pjanić, da bi mu se na isti način "revanširao" i Usman Dembele u 80. minutu.

Kornelja je od 118. igrala sa desetoricom zbog isključenja Alberta Esteljesa. Domaćin tako na kraju nije uspeo da posle eliminacije Atletika iz Kupa izbaci još jednog GIGANTA.

Prolaz dalje obezbedio je i Atletik Bilbao koji je kao gost pobedio Ibicu posle preokreta sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading