SITI NA VRHU PREMIJER LIGE: Vila pružila strašan otpor, Silva i Gundogan doneli pobedu Građanima!

Autor:

Sport

20.01.2021

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Aston Vilu sa 2:0 u zaostalom meču 1. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Junak... Bernardo Silva

Ovim trijumfom ekipa Pepa Gvardiole preuzela je bar na kratko prvo mesto od Lestera, a ukoliko kasnije tokom večeri Junajted slavi protiv Fulama, on će doći na čelo tabele.

Meč u Mančesteru odigran je po veoma lošim vremenskim uslovima, sve vreme je padala jaka kiša, ali to nije omelo igrače oba tima da odigraju dinamičan i uzbudljiv meč.

Aston Vila je odigrala prvi meč posle 18 dana, imali su mnogo problema sa zaraženim igračima. S druge strane, Siti je stigao do šeste uzastopne ligaške pobede, devete uzastopne u svim takmičenjima i tako još jednom potvrdio da je veliki kandidat za šampionski pehar.

Bio je to susret u kojem je moglo biti sve drugačije, jer je i Astion Vila imala nekoliko sjajnih prilika, ali sve je rešeno u 79. minutu kada je Bernardo Silva zatresao mrežu ekipe iz Birmingema. Fil Foden se vraćao iz ofsajda, ali je Tajron Mings neoprezno izgubio loptu, osvojili su je igrači Sitija, a Bernardo Silva je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za 1:0. Sudija nije gledao VAR i pored prostesta gostujućih igrača, a trener Vile Din Smit je isključen zbog prigovora.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U 90. minutu, Siti je overio pobedu i to sa penala. Žesus je zahvatio loptu glavom, ona je pogodila u ruku Matija Keša, a sudija Džonatan Mos je pokazao bez razmišljanja na belu tačku. Ilkaj Gundogan je bio precizan, time se iskupio za nekoliko prošuštenih prilika na ovom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading