BEZ ŽRTVE NEMA NAPRETKA: Stanković doneo bolnu odluku, ODREKAO SE FAVORITA ZBOG ITALIJANA!

Autor:

Sport

20.01.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda furiozno će raditi na dovođenju pojačanja sve do 7. februara, kada se prelazni period završava.

RepublikaFoto: Starsport
Dejana Stankovića opsedaju svakakvi problemi pred nastavak sezone

Svesni da ih čeka veliki izazov u Ligi Evrope, crveno-beli nisu sedeli skrštenih ruku, već su istražili svaku moguću opciju koja bi mogla da poboljša četu Dejana Stankovića.

Iako je to bolno prihvatiti, nekada klubovi moraju da žrtvuju miljenike svojih navijača ili stručnog štaba kako bi metodom "jedan korak unazad, dva koraka unapred" mogli da poboljšaju sastav.

Takav je ovih dana slučaj i na Marakani, pa će Stanković imati posebno tešku odluku da donese kada je pojačavanje ekipe u pitanju.

RepublikaFoto: Starsport
Stanković i njegov tim nadomak su dovođenja Falka i Edere

Filipo Falko i Simone Edera, sjajni tandem italijanskih veznjaka, stižu visoko preporučeni, pa legenda na klupi Zvezde želi obojicu da angažuje kako bi pomogli u borbi sa "rosonerima".

Kako bi priuštili obojicu, crveno-beli moraju nekog od igrača sa jačim ugovorom da odstrane, a izbor je izgleda pao na El Fardu Bena.

Reprezentativac Komorskih ostrva već ima 31. godinu, dok mu ugovor vredi nešto više od pola miliona evra godišnje.

Cena mu je 1.500.000 evra, tako da bi Zvezda od potencijalnog odlaska u Saudijsku Arabiju čak i zaradilia pozamašnu sumu. 

RepublikaFoto: Starsport
El Fardu Ben mogao bi da bude "žrtva" dovođenja dinamičnog dua iz Italije

Problem i jeste u pomenutom ugovoru, pošto on može komotno da sedi na klupi i zarađuje odličan novac sve do 2023. godine, kada mu ističe dogovor sa Zvezdom.

Ukoliko ode, "Delije" će možda ostati bez miljenika koji je dostao dao klubu od kada je stigao u Beograd, ali bi zato zauzvrat dobili mlađi i perspektivniji dvojac.

Osim problema sa Benom, crveno-beli imaju još nekoliko dilema da razreše. 

Priča se i o odlasku Alekse Vukanovića, takođe u Aziju, ali za sada nema više detalja o njegovoj situaciji.

Nažalost, o Milošu Degeneku zna se više, te je poznato da je veoma blizu da ponovo pređe iz Zvezde na bliski ili daleki Istok.

RepublikaFoto: Starsport
Ukoliko Degenek (sredina) ponovo napusti Zvezdu, kao zamena viđen mu je Duško Tošić

Ukoliko do toga dođe, biće angažovan Duško Tošić, ali više ne postoji opcija da obojica završe na stadionu "Rajko Mitić" u isto vreme.

 

 

 

Podetimo, Zvezda je do sada dovela dvojicu igrača - Slavoljuba Srnića i Aksela Bakajoka - dok su još dvojica mladih iz filijale Grafičara priključena prvom timu (Ričard Odada i Nikola Stanković) i otputovali su na centralni deo priprema u Tursku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading